Evaziune fiscala de aproape 3.000.000 lei

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 04.10.2013 15:48 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Politistii de investigare a fraudelor efectueaza cercetari fata de un barbat de 35 de ani, din Timisoara, care, in calitate de administrator al unei societati, este suspectat ca ar fi prejudiciat bugetul de stat cu aproape 3.000.000 de lei.        
Ieri, 3 octombrie a.c., in urma activitatilor de cercetare penala desfasurate,  ofiterii Serviciului de Investigare a Fraudelor,  cu avizul Parchetului de pe langa Tribunalul Timis, au dispus inceperea urmaririi penale pentru savarsirea infractiunii de evaziune fiscala fata de un barbat de 35 de ani, din Timisoara.
In fapt, in perioada iulie - decembrie 2010, suspectul in calitate de administrator al unei societati comerciale, cu obiect de activitate transport rutier de marfuri, ar fi omis cu intentie evidentierea in actele contabile sau in alte documente legale, a operatiunilor comerciale efectuate si a veniturilor realizate.
In urma cercetarilor efectuate, s-a stabilit ca societatea administrata de acesta ar fi livrat cereale catre mai multe societati comerciale din tara si ar fi achizitionat anvelope de la o alta societate comerciala, fiind emise facturi fiscale neinregistrate in contabilitate, neevidentiate si nedeclarate odata cu depunerea declaratiilor privind obligatiile la bugetul de stat.
In urma operatiunilor efectuate, societatea in cauza ar fi incasat peste 5.000.000 de lei.
Prin neinregistrarea veniturilor realizate, suspectul ar fi prejudiciat bugetul consolidat al statului cu peste 2.900.000 de lei.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.