Evaziune fiscala de la Gorj, Mehedinti, pana la Timis. Cu sprijinul SRI...

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 27.03.2014 13:54 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Politistii specializati in combaterea criminalitatii organizate si cei de la investigarea fraudelor au efectuat 25 de perchezitii domiciliare, pe raza judetelor Mehedinti, Timis si Gorj, pentru destructurarea unei grupari infractionale, specializate in evaziune fiscala.

In dimineata zilei de 27 martie, politistii Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Timisoara, impreuna cu cei ai Serviciului de Investigare a Fraudelor – I.P.J. Timis si procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Timisoara, au descins la 25 de adrese, pentru destructurarea unei grupari infractionale, specializate in evaziune fiscala, delapidare cu consecinte deosebit de grave si fals in inscrisuri sub semnatura privata.
Totodata, politistii vor pune in aplicare 26 de mandate de aducere, toate persoanele urmand a fi conduse la sediul D.I.I.C.O.T.- Serviciul Teritorial Timisoara, pentru audieri.
La activitati participa si politisti de investigatii criminale din cadrul  I.P.J. Timis, I.P.J. Mehedinti si I.P.J. Gorj, precum si jandarmi.

Unul dintre membrii gruparii, Georgica Cornu, care este şi preşedintele Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultura Timiş, este banuit ca, incepand cu anul 2007, in calitate de administrator al mai multor societati comerciale din Timisoara, ar fi incheiat mai multe tranzactii comerciale, prin intocmirea de documente contabile false, cu scopul fraudarii patrimoniului persoanelor juridice.
In activitatea infractionala, acesta ar fi fost ajutat de ceilalti membri ai gruparii, respectiv angajati ai societatilor din compartimentele economice, precum si cu alti parteneri de afaceri.
De asemenea, administratorul societatilor, impreuna cu ceilalti membri ai gruparii infractionale, ar fi intocmit acte care ar fi atestat operatiuni comerciale fictive, in acest fel reusind diminuarea bazei impozabile si implicit deducerea ilegala de T.V.A., precum si  reducerea impozitului pe profit datorat bugetului de stat.
In acest mod, ar fi cauzat un prejudiciu estimat la 61 de milioane de lei.
Ca de obicei, actiunea a beneficiat de suportul de specialitate al S.R.I...

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.