Evaziune fiscala si complicitate la Dumbravita. De peste 5.400.000 de lei...

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 31.08.2013 12:27 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - La data de 30 august a.c., în urma activităţilor de cercetare penală desfăşurate, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor, cu avizul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş, au dispus începerea urmăririi penale faţă de P.C., de 36 de ani, şi M.A., de 44 de ani, ambii din Timişoara, suspectaţi de comiterea infracţiunilor de evaziune fiscală şi complicitate.
În fapt, P.C., în perioada februarie 2008 - martie 2010, în calitate de asociat unic şi administrator al unei societăţi comerciale din Dumbrăviţa, a achiziţionat de la o altă societate comercială, din Timişoara, materiale sanitare, prestări servicii de transport şi diverse alte servicii, în baza a 277 de facturi fiscale, înscriind pe exemplarele 1 şi 2 ale facturilor respective sume reprezentând cantităţi şi valori diferite, prejudiciind bugetul de stat cu 1.188.121 de lei.
M.A., în aceeaşi perioadă, în calitate de asociat şi administrator al societăţii comerciale din Timişoara, a facturat către societatea din Dumbrăviţa mărfuri şi prestări servicii, în baza a 277 de facturi fiscale care nu au avut la bază operaţiuni reale.
Totodată, în această perioadă, M.A. a desfăşurat relaţii comerciale cu diferite societăţi fără a le evidenţia în totalitate in contabilitate, prejudiciind bugetul de stat cu 4.235.053 lei.
Cei doi, prin acţiunile lor, au cauzat bugetului general consolidat al statului un prejudiciu in valoare totală de 5.423.174 lei.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.