Evenimente culturale pentru profa de romana, dar si pentru corigentul la romana

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 25.01.2014 12:33 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - In luna ianuarie, Directia Judeteana pentru Cultura Timis propune timisorenilor noi evenimente culturale la Casa Artelor:

#Luni 27 ian, ora 18.00 / CINEMATECA, premiera cinematografica oferita de Bogdan Gligor, sala StudioArt
#Marti 28 ian, ora 18.00 / INTALNIRE CULTURALA 'Arhive Nobiliare' in compania lui Bogdan Bumbacila, Cafeneaua Klapka
#Miercuri 29 ian, ora 19.00 / CONCERT Kindlein, cantaretul cu poeziile „featuring” Eminescu, sala StudioArt
#Joi 30 ian, ora 18.00 / EXPOZITIE de fotografie pe panza ‘Undisclosed Tenderness’, la Cafeneaua Klapka, o intalnire informala cu artistul George Mihes

Prima seara de cinemateca din 2014 va avea loc (doar de asta data luni in loc de martţi) la ora 18.
Saptamana incepe cu o seara dedicata filmelor realizate de tanarului regizor aradean Bogdan Gligor, seara ce va cuprinde o serie de cinci scurtmetraje realizate şi prezentate in premiera de Bogdan Gligor.
Intrarea este libera.
Tanarul aradean este proaspat absolvent al facultatţii de Film şi Teatru din Edinburgh.
Reintoarcerea sa in Romania, in 2013, a dat naşter Asociatţiei Culturale CitiZenit.
Aceasta promoveaza şi organizeaza evenimente culturale in special cele din domeniul cinematografic, in Arad şi Timişoara.
Filmele proiectate luni sunt Ode to a Tree (2011), To Venice (2013) , Antonio Cauli 2013), ForgetZahir (2013) , tHIS iS nOT a bANANA (2013)– cu secvente filmate in Galeria Pygmalion.

Marti, de la ora 18, pret de aproape doua ore, Bogdan Bumbacila, membru Expose Architecture, prezinta resedinte nobiliare din Banat şi istoricul familiilor care le-au locuit.
Este un eveniment de sensibilizare a publicului cu privire la cladirile ce fac parte din patrimoniul national construit.

Miercuri e muzica şi poezie la Casa Artelor, cu Emil Kindleine, cunoscut la Analog Mania.
El va ramane fidel Casei Artelor, in ultima miercuri a fiecarei luni, propunand abordari uprinzatoare, improvizatii, combinatii nonconformiste tinute-n frau de simtul ager pentru sunet.
In spectacol, vor fi prezentate compozitii proprii pe versuri de Eminescu, dar si a altor poeti clasici si contemporani.
Soundul penduleaza intre folk, rock si jazz.
Chiar daca este vorba de poezie, „cantaretul cu poeziile” nu e nici pe departe un conformist al folkului.
In spectacol, chitara electrica si toba sunt cat se poate de rock, ca apoi sa ajunga natural si firesc la sonoritati dulci pe chitara acustica.
Pe alocuri atmosfera e condimentata cu piese in care acordeonul ne aduce pe taramul sansonetei.
„Sunt invitati iubitorii de poezie, impreuna cu cei ce nu iubesc poezia. Ma astept sa vina profa de romana, dar si corigentul la limba romana. Incerc sa transpun poezia de pe raftul bibliotecii intr-o vibratie 2014.
Pentru aceasta ma folosesc de chitara electrica, tobe, acordeon, chitara acustica, percutţii, efecte, microfoane speciale etc” - spune Emil Kindleine.

Daca e joi, e vernisaj la Casa Artelor. George Mihes expune o colectţie de fotografie nud pe panza la Cafeneaua Klapka.
Undisclosed Tenderness este un concept ce dezvaluie formele feminine, liniile, curbele, intr-o alta lumina, cautand de fapt adancul, misterul, umbra.

Pe de alta parte, expozitia ce reuneste lucrari realizate in cadrul proiectului ‘Muzeu fara ziduri/Museum without Walls’ ramane pe simezele Galeriei Pygmalion si poate fi vizitata zilnic, in intervalul 13-19.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.