Exclusiv / Firma de tigani - Investitorul strategic de Timisoara

Scris de Costin Stefan | Publicat in 29.03.2012 14:14 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Liderii organizaţiilor ţigăneşti au susţinut o adevărată campanie politică şi mediatică pentru scoaterea din uzul Dicţionarului Explicativ, dar şi din limbajul public a denumirii de “ţigan” şi înlocuirea acestuia cu cea de “rrom”.Care mai târziu s-a transformat, evident, în "rom", ceea ce a şi deschis o cutie a Pandorei cu consecinţe dintre cele mai grave. Argumentaţia lor a fost aceea că în percepţia publică numele lor istoric ar avea o semnificaţie eufemistică cu o puternică încărcătură negativă. Cum s-a ajuns aici şi în ce măsura sunt ei responsabili de această situaţie, nu pare să-i fi preocupat pe onorabilii domni. 

În Timişoara, reprezentanţi ai acestei etnii par hotărâţi să-şi transforne numele în renume. Ei chiar folosesc acest rău renume, afişându-l fără nici-un scrupul în scopuri cu un puternic iz infracţional. E cunoscut modul cum acţionează clanurile ţigăneşti, cum îşi afişează prezenţa pentru a intimida şi speria locatarii unui imobil, pentru a-l putea cumpăra ulterior pe bani puţini.
Un alt astfel de caz este şi cel semnalat pe bulevardul 16 Decembrie 1989 nr. 3, unde deasupra uşii monumentalei clădiri apare următoarea sigla “Fischer Universal srl – firmă de ţigani”. Acţionarul unic al acestui sereleu este Cerveneac Fischer, cetăţean german, de curând fericitul redobânditor al cetăţeniei române, fiul Constanţei Bociu, din Gătaia. Anuntul este lămuritor pentru toţi trecătorii care trec prin faţa firmei “investitorului” româno-german.
Prin rapt şi violenţă, o mare parte din clădirile istorice din Timişoara au fost preluate de ţigani, cu largul concurs al funcţionarilor de la primărie, poliţie şi, nu de puţine ori, al justiţiei.
Fenomenul acesta continuă, poate până când străzi întregi vor fi semnalizate cu anunţuri gen “Strada ţiganilor” sau chiar "Accesul interzis timişorenilor".
Comunitatea timişoreană pare paralizată în faţa acestui fenomen infracţional extrem de agresiv...

Citeste si Exclusiv / Aici locuiesc tiganii - Atac in plin centrul Timisoarei

 
 
 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.