Exploatatia de minore

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 27.03.2012 17:17 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Poliţiştii Serviciului Investigaţii Criminale şi cei de intervenţie rapidă cu sprijinul Serviciului Operaţiunii Speciale şi sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T., au descins în această dimineaţă în trei locaţii pentru identificarea unor persoane pe numele cărora au fost emise mandate de aducere.

La data de 27 martie 2012, în jurul orei 6, s-a descins în două locaţii din municipiul Timişoara şi una din Dumbrăviţa fiind conduse la sediul D.I.I.C.O.T , patru persoane suspecte că racolau, cazau şi exploatau sexual minore.
Din cercetările efectuate de poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale s-a stabilit că cei patru suspecţi, cu vârste cuprinse între 19 şi 36 de ani, racolau tinere pe care le obligau să se prostitueze pe Calea Aradului din municipiul Timişoara.
Acestea aveau vârste cuprinse între 12 şi 17 ani, proveneau din diferite judeţe ale tării şi din familii dezorganizate, erau cazate şi transportate de cei patru pe raza municipiului.
La una dintre locaţii poliţiştii au descoperit o armă albă care a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor.
În acest sens, cercetările vor continua sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic de persoane şi proxenetism.

***

 

Un grup infracţional suspectat că a exploatat sexual mai multe minore pe raza judeţelor Mehedinţi şi Caraş-Severin a fost destructurat.
La data de 27 martie a.c., poliţiştii B.C.C.O. Craiova - S.C.C.O. Mehedinţi şi procurorii D.I.I.C.O.T.- B.T Mehedinti, cu sprijinul D.G.I.P.I., I.P.J. Mehedinţi, Poliţiei Municipiului Orşova, Postului de Poliţie Simian şi S.I.R. Mehedinţi au organizat o acţiune pentru destructurarea unei grupări infracţionale organizate specializată în comiterea de infracţiuni de trafic de persoane şi trafic de minori care acţiona pe raza judeţelor Mehedinţi şi Caraş-Severin.
Au fost efectuate simultan patru percheziţii domiciliare la locuinţele a trei persoane, cu vârste cuprinse între 31 şi 45 de ani, toate din Orşova, judeţul Mehedinţi.
Două dintre acestea, K.E. şi P.F., au fost conduse la sediul B.T.Mehedinti al D.I.I.C.O.T., unde, în urma probatoriului administrat, procurorul a luat măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând ca acestea să fie prezentate Tribunalului Mehedinţi cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.
În urma cercetărilor efectuate a rezultat că suspecţii, în perioada 2010-2011, au exploatat sexual şase minore, cu vârste cuprinse între 13 şi 17 ani, pe care le-au obligat să practice prostituţia pe raza judeţelor Mehedinţi şi Caraş-Severin.
În prezent, se efectuează cercetări faţă de suspecţi pentru trafic de persoane, trafic de minori şi constituirea unui grup infracţional organizat.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.