Expozitia de arta vizuala The Breath and the Touch

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 19.01.2012 22:00 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timisoara - Muzeul de Artă Timişoara organizează, în perioada 20 ianuarie – 12 februarie 2012, expoziţia de artă vizuală “The Breath and the Touch”.

Protagoniştii evenimentului sunt doi reputaţi artişti sârbi contemporani: Bozidar Plazinic şi Miroslav Pavlovic.
Vernisajul va avea loc vineri, 20 ianuarie a.c., la ora 17, în spaţiul de la parterul Palatului Baroc din Piaţa Unirii, Timişoara. Cei doi artişti vor fi prezenţi la eveniment.
Expoziţia va fi deschisă până în data de 12 februarie, putând fi vizitată zilnic între orele 10-18 (lunea închis).

Bozidar Plazinic s-a născut în 1954 la Guberevci, Iugoslavia. Este membru al Asociaţiei Sârbe de Arte Frumoase (AFAS) din 1980. Din 1977 participă activ la susţinerea cursurilor de artă plastică. Artistul a dobândit statutul de maestru în anul 1991. A susţinut expoziţii personale şi colective în Serbia, România, Bulgaria, Italia, Elveţia, Polonia, Grecia, Japonia, Argentina, Brazilia, Mexic şi a obţinut 26 de premii internaţionale. Plazinic a fondat în 2006 Bienala de Artă a Balcanilor, al cărei director este în prezent.

Miroslav Pavlovic s-a născut în Vrsac, Iugoslavia, în anul 1952. A absolvit Insitutul de Arte Frumoase „Nicolae Grigorescu” din Bucureşti în 1978, sub îndrumarea Profesorului Constantin Blendea şi a continuat studiile la acelaşi institut până în 1980. Începând cu 1978, a participat în cadrul unor expoziţii personale şi de grup în România, Serbia, Ungaria, Slovenia, Ţările Scandinave, Canada şi SUA. Lucrările sale fac parte din colecţii care se întind din SUA şi până în Japonia.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.