Expozitia unica de o jumatate de zi a lui Stefan Popa Popa’s

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 10.06.2015 10:33 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Caricaturistul timişorean Ştefan Popa Popa’s va organiza, in data de 11 iunie 2015, un eveniment de mare amploare, la Muzeul de Arta din Timişoara, chiar in ziua in care va implini 60 de ani.
Ştefan Popa Popa’s va primi şi titlul de Cetaţean de Onoare a judeţului Timiş, dar şi o distincţie academica din partea Universitaţii Uniglobus din Roma.

Ştefan Popa Popa’s ii invita pe timişoreni la o expoziţie unica, de o zi, care va avea loc joi, 11 iunie 2015, la Muzeul de Arta din Piaţa Unirii, ceremonia oficiala urmand a se desfaşura in Sala Baroca, incepand cu ora 14.
Vor fi expuse peste 200 de exponate din colecţia personala a artistului, o parte in premiera absoluta, printre care documente rare, scrisori, diplome, premii, decoraţii, cupe, dovezi ale intalnirilor lui Ştefan Popa Popa’s cu preşedinţi de state, regi, prim-miniştri, papi şi alte personalitaţi ale lumii din domeniile artelor sau sportului.
Evident, se va organiza şi o expoziţie de caricaturi, portrete şi picturi semnate de maestrul Popa’s.

“Este o expoziţie de o jumatate de zi. Este un cadou oferit timişorenilor. Sunt aşteptaţi la Muzeul de Arta toţi cei care doresc sa vada o expoziţie unica despre cariera mea de peste 40 de ani. Cred ca Palatul Baroc este cel mai potrivit loc pentru un asemenea eveniment”, a spus Ştefan Popa Popa’s.

Expoziţia va putea fi vazuta doar joi, 11 iunie, intre orele 14-19.

###

Ştefan Popa Popa's s-a nascut la 11 iunie 1955, la Caransebeş, şi a inceput sa deseneze la 5 ani, iar la 7 i-a fost publicata prima caricatura intr-un ziar local.
La 14 ani a publicat in singura revista umoristica a vremii.
La 19 ani a fost descoperit de Henri Coursaget, primul preşedinte UNESCO.
A absolvit Politehnica din Timişoara şi Academia de Arte Vizuale din Poitiers, Franţa.
La Festivalul Internaţional de Caricatura de la Saint-Estève (Franţa) a stabilit recordul mondial de rezistenţa (1.527 de portrete color in zece zile şi zece nopţi).
In 1995 işi doboara propriul record şi realizeaza 2.772 de caricaturi color in zece zile şi zece nopţi.
 
 
 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.