Expozitie dedicata Banatului si celor 25 de ani de la Revolutia romana

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 08.10.2014 17:16 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Doua dintre spectacolele de la Teatrul Naţional din Timişoara, cu care a deschis stagiunea 2014 – 2015, ridica sala in picioare. Şi nu doar acasa, ci şi in strainatate.
Spectacolul-eveniment Maria de Buenos Aires, dupa opera-tango compusa de Astor Piazzolla şi textul lui Horacio Ferrer, a inregistrat un nou record de audienţa.
De curand, la cererea publicului, Teatrul Naţional a programat in mod exceptional o a doua reprezentaţie a spectacolului in luna octombrie, pe data de 20.
In doar şapte zile, locurile s-au epuizat. Ca şi reprezentaţiile precedente, şi aceasta se va juca cu casa inchisa, semn ca spectacolul semnat de Ada Lupu continua sa acapareze interesul timişorenilor.

Maria de Buenos Aires aduce pe scena Salii 2 bandul Nuevo Tango Quintet caruia i se alatura şi alţi muzicieni.
Distribuţia ii reuneşte pe actorii Sanziana Tarţa, Victor Bucur, Claudia Ieremia, Ion Rizea, Cristina König, Iuliana Craescu, Corina Dohanici, Adriana Sancraian, Matei Chioariu, Raul Bastean, Raul Lazarescu, Adrian Cozan, dar şi pe dansatorii Cristina Daju şi Silviu Guşat.

Saptamana trecuta,  mai precis vineri, 3 octombrie, Badisches Staatstheater din Karlsruhe a ales sa celebreze Ziua Naţionala a Germaniei cu premiera spectacolului Pe ceas. Cu 60 de minute mai batran de Peca Ştefan, coproducţie care a deschis noua stagiune a Naţionalului timişorean la inceputul lunii septembrie.
Spectacolul, realizat in cadrul proiectului european Art of Ageing derulat sub umbrela European Theatre Convention, s-a bucurat de un mare succes de public, atat la premiera din 3 octombrie, cat şi la reprezentaţia de a doua zi.
Premiera a fost precedata de o expoziţie dedicata Banatului şi celor 25 de ani de la Revoluţia romana inceputa la Timişoara, precum şi de o conferinţa in care Jan Linders, directorul artistic la Badisches Staatstheater, dramaturgul Peca Ştefan, Elsa Varenne din partea ETC şi Codruţa Popov, secretarul literar al Teatrului Naţional au schiţat contextul european al proiectului, premisele, modul de lucru şi importanţa acestei colaborari in plan cultural european, dar şi felul in care aceasta a devenit o demonstraţie concreta a infraţirii celor doua oraşe, dincolo de domeniul politic ori economic.
In acelaşi sens, in preambulul spectacolului, pe scena germana a urcat şi Corul Şvabilor Banaţeni din Karlsruhe.
Distribuţia spectacolului ii reuneşte pe actorii Naţionalului timişorean Colin Buzoianu şi Sabina Bijan şi pe cei ai Badisches Staatstheater din Karlsruhe – Jan Andreesen şi Sophia Löffler.
Decorul şi costumele aparţin scenografei germane Anna von Leen, conceptul video este creat de Lucian Matei, iar regia spectacolului este semnata de regizorul Malte C. Lachmann.
Foto: Adrian Piclişan / TNTm

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.