Fabrica de tramvaie nu se poate face. Dar o sa fie muzeu de 1.681.216,44 euro la Timisoara...

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 11.05.2015 11:10 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Muzeul de transport public Corneliu Miklosi din Timişoara a ajuns in momentul aprobarii documentatiei faza PT+DE+AC, Directia Tehnica prin Serviciul Transport si Siguranta Circulatiei avand cuprins in programul de investitii pe anul 2015 obiectivul de investitii ,,Amenajare muzeu transport public Corneliu Miklosi”.

Muzeul de transport public este unul din obiectivele programului de investitii a municipiului Timisoara si R.A.T.T., de amenajare in cladirea vechiului Depou de tramvaie, din B-dul Take Ionescu nr. 83.
Cladirea vechiului depou de tramvaie din B-dul Take Ionescu nr. 83 este proiectata in anul 1925 si construita in anii 1926 si 1927 avand o suprafata totala construita de 2.169 mp.
In urma expertizelor tehnice, se spune in raportul anexat proiectului de hotarare la Consiliul Local, s-a stabilit necesitatea demolarii acestora, proces in urma caruia s-a putut amenaja o suprafata de aproximativ 1000,00 mp, careia ii poate fi data o noua destinatie.
Ca urmare a procesului de reorganizare si modernizare a Regiei Autonome de Transport Timisoara, cladirile au devenit nefunctionale, ele necesitand un proces de restaurare si reabilitare, tinand cont si de valoarea istorica si culturala a acestora.
Astfel, se propun a se amenaja un spatiu expozitional al tramvaielor vechi şi o incapere pentru vizionarea filmelor documentare, conferinte, prezentari, etc., dar şi un spatiu pentru activitati culturale in aer liber, a unei statii pentru plecarea si sosirea curselor de agrement, a unui miniamfiteatru, amplasarea unui panou pentru proiectii.
Totodata, se vor reamenaja atelierele cu expunerea utilajelor folosite si explicarea tehnologiilor.

Probabil, muzeul va rememora şi cum, in 1949, Uzina de tramvaie Timisoara si Atelierele Centrale Bucuresti au realizat, concomitent, proiectul unui tramvai de mare capacitate, pe boghiuri. Tramvaiul se va numi Festival şi a marcat trecerea la o noua etapa de dezvoltare a transportului in comun in Romania.

Valoarea totala a investitiei ,,Amenajare muzeu transport public Corneliu Miklosi” este estimata la 7.425.933,06 lei fara TVA, respectiv 1.681.216,44 Euro fara TVA (1 euro =4,4170 lei la data de 22.10.2014), durata de realizare pentru executia lucrarilor proiectate fiind estimata la 24 luni.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.