Facebook Obsession la Muzeul de Arta

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 25.06.2014 17:18 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Muzeul de Arta Timişoara, in colaborare cu galeria AnnArt Bucureşti, organizeaza vineri, 27 iunie a.c., de la ora 18, la Palatul Baroc din Piaţa Unirii, Timişoara, vernisajul expoziţiei artistei Florica Prevenda - Facelook / Facebook.

Lucrarile expuse la Muzeul de Arta Timişoara fac parte din seria Facebook Obsession, compusa din picturi-colaj si obiecte-asamblaj de materiale neconventionale, prin care sunt transpuse chipuri si siluete umane, alternate cu simboluri ale omniprezentei retele sociale care a inspirat sensul expoziţiei.
Facelook / Facebook  vine coerent in continuarea demersului anterior al artistei: de la motivul chipului din seria Faces without a Face, 1999, la retelele din Net People, 2001, apoi apoi la relatia individ-timp din Shadows of the Present, 2004, sau Time Regained, 2008.
Recunoscuta pentru disciplina sa artistica si performanta creativa, Florica Prevenda este o prezenta aparte in arta contemporana romaneasca.
Artista s-a orientat de timpuriu si cu succes catre scena artistica internationala – fara a o abandona pe cea locala – avand la activ expozitii individuale la Amsterdam, Bruxelles sau Milano, si expozitii de grup, la Rotterdam, Barcelona, Cracovia, Provence, Verona, Londra, Tel Aviv sau New York.
In 2005, a fost distinsa cu ”Meritul Cultural” in grad de Cavaler, acordat de Presedintele Romaniei.

In cadrul vernisajului, vor lua cuvantul prof. univ. dr. Carol David, critic de arta, şi Gabriela Massaci, director AnnArt.
Expozitia Facelook / Facebook va fi deschisa publicului Muzeului de Arta Timişoara in perioada 27 iunie - 20 iulie 2014 şi reuneste un fond de peste 60 de lucrari ale artistei Florica Prevenda.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.