Fantana de la Punctele Cardinale s-a intolit de Paste

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 14.04.2012 13:18 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Fântâna punctelor cardinale funcţionează de la 14 aprilie, zilnic, între orele 7,30-21.
Fântâna ornamentală a punctelor cardinale a fost construită în anul 1978.Concesionarea gestiunii serviciilor de alimentare cu apă şi canalizare pentru fântână a fost acordată societăţii Aquatim, pentru 49 de ani, începând cu anul 2008.
În ultimele trei săptămâni, Aquatim a curăţat fântâna şi a executat lucrări de reparaţii şi întreţinere, necesare pentru punerea acesteia în funcţiune. S-a turnat beton pentru refacerea zidăriei deteriorate de pe pereţii şi fundul bazinului şi au fost verificate toate conductele şi instalaţiile de pompare a apei.

Revopsirea fântânii, în culori noi, a fost un element de noutate. Un argument pentru renunţarea la culorile vechi, mai puţin cunoscut de publicul larg, este legat de caracteristicile apei folosite. Înainte se folosea apă dintr-un foraj, bogată în săruri care se oxidează şi dau, în timp, o coloratură maronie a suprafeţelor cu care apa vine în contact, greu observabilă la finisajele existente anterior. Acum se foloseşte apă de la reţeaua publică de alimentare, fântâna fiind prevăzută cu sistem de recirculare. Suntem de părere că finisajele nou aplicate, cu vopsea albă, dau o notă de curăţenie şi prospeţime şi îşi vor păstra bine culoarea în timp, pentru că apa de la reţea este de calitate şi are un conţinut scăzut în săruri oxidabile.

Anul acesta, Aquatim sărbătoreşte 100 de ani de la punerea în funcţiune a staţiei de epurare din Timişoara, prima din ţară. În acest context, s-au demarat mai multe acţiuni de reabilitare şi decorare a construcţiilor pe care le avem în gestiune, fântâna fiind printre acestea. În luna octombrie, staţia de epurare va găzdui un mare eveniment aniversar, deschis publicului larg.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.