FEMEI si MINORE din ROMANIA exploatate SEXUAL in IRLANDA, MAREA BRITANIE si GERMANIA

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 11.07.2017 11:17 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Procurorii DIICOT au efectuat 23 de percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Timiş, Damboviţa, Argeş şi Ilfov in cadrul unei acţiuni vizand destructurarea unui grup infracţional organizat, format din 23 de suspecţi, specializat in savarşirea infracţiunilor de trafic de persoane, trafic de minori şi proxenetism.

In cauza, exista suspiciunea rezonabila ca incepand cu anul 2013, pe raza judeţelor Damboviţa, Argeş şi Timiş, s-a constituit un grup infractional organizat cunoscut cu preocupari infracţionale pe linia traficului de persoane, traficului de minori şi proxenetismului.
In urma cercetarilor efectuate in cauza s-a constatat ca victimele au fost atrase de stilul de viaţa opulent al membrilor grupului,fiind racolate prin metoda ”lover boy” inca din perioada minoratului, din medii defavorizate, familii cu venituri mici sau dezorganizate.
Ulterior, persoanele vatamate erau exploatate pe teritoriul Romaniei, iar dupa implinirea varstei de 18 ani erau exploatate sexual in ţari precum Irlanda, Marea Britanie şi Germania.

Tinerelor li se promitea faptul ca banii obţinuţi din practicarea prostituţiei vor fi investiţi in case şi maşini pe care le vor avea impreuna cu partenerii lor de viaţa, membri ai grupului infracţional organizat, insa de cele mai multe ori aceştia racolau şi alte tinere pe care le exploatau sexual pe teritoriul Irlandei sau a altor ţari, sub atenta supraveghere a membrilor grupului.
Intrucat membrii grupului au evitat sa işi achiziţioneze bunuri in nume personal, de cele mai multe ori aceştia le-au inregistrat in numele tinerelor pe care le exploatau sexual, pentru a le caştiga increderea. Totuşi, in permanenţa suspecţii işi exercitau controlul asupra victimelor, in fapt fiind adevaraţii beneficiari ai bunurilor.

Cercetarile efectuate au relevat faptul ca gruparea infracţionala era organizata pe baza principiului subordonarii ierarhice, respectiv, doi suspecţi, soţ şi soţie, erau liderii segmentului care funcţiona in Irlanda, un alt suspect, liderul segmentului care funcţiona in Germania, iar un alt membru al grupului işi desfaşura activitatea pe teritoriul Angliei, acesta din urma aderand la grupul infracţional organizat la inceputul anului 2017, cu intenţia de a dezvolta gruparea infracţionala pe teritoriul acestui stat.
Activitatea infracţionala desfaşurata in Irlanda, Marea Britanie şi Germania era sprijinita prin activitaţi de racolare şi exploatare interne de catre alti membri ai grupului.

La sediul DIICOT- Structura Centrala vor fi aduse in vederea audierii un numar de 46 de persoane.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.