Fericire prin repetitie la Timisoara

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 11.03.2014 18:50 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - De peste 30 de ani, fericirea a devenit un subiect de studiu in universitaţi de renume, precum Harvard, Pennsylvania University sau Columbia University. Iar acum, aceste studii vor fi aplicate şi in Romania.
Pentru a ajuta romanii sa devina mai fericiţi, Asociaţia Iniţiativa pentru Fericire, un ONG naţional, desfaşoara Programul Naţional de Educaţie pentru Fericire, primul de acest fel din ţara.
Prin acest program se doreşte inţelegerea factorilor care declanşeaza fericirea şi aplicarea lor in viaţa de zi cu zi.
6 luni de teorie şi practica a fericirii.

Programul se adreseaza elevilor de liceu, studenţilor şi adulţilor, care vor fi angrenaţi in activitaţi diferite, adecvate categoriei de varsta pe care o au.
Astfel, elevii de liceu şi studenţii vor participa la 3 difuzari ale unor documentare şi vor realiza dezbateri pe teme de fericire, cu o structura preluata de la Harvard University, unde se desfaşoara cu succes de caţiva ani.
Studenţii vor putea participa la un eveniment de doua ori pe luna (timp de 3 luni), in cadrul caruia vor fi difuzate documentare despre fericire, cunoaştere de sine şi psihologie pozitiva.  
Documentarele au licenţa originala, oferita de producatorii filmelor, iar aproximativ jumatate din timpul alocat evenimentului va fi destinat discuţiilor despre factorii care influenţeaza fericirea, aşa cum au fost prezentaţi in film.
In plus, vor fi desfaşurate şi exerciţii, care  vor ajuta la punerea in practica a informaţiilor teoretice şi pot creşte nivelul de fericire prin repetiţie.

In Timişoara, evenimentele pentru studenţi se vor desfaşura la Facultatea de Economie şi de Administrare a Afacerilor (FEAA).
Materialele de dezbatere sunt folosite cu succes de caţiva ani in centre universitare importante din SUA, precum: Stanford, University of Columbia şi University of Pennsylvania.
In plus, toate difuzarile şi dezbaterile vor fi realizate in prezenţa unor traineri pregatiţi in domeniu.

Primul eveniment pentru studenţi va avea loc pe 13 martie, iar al doilea pe 15 martie.
Primul eveniment din cadrul programului va avea loc joi, 13 martie, ora 18 -20, iar al doilea eveniment sambata, 15 martie, ora 15 - 17.
Ambele vor avea loc in sala P02 din cadrul  Facultaţii de Economie şi de Administrare a Afacerilor (FEAA) şi vor consta in difuzarea documentarului „I Am”, realizat de Tom Shadyac, regizorul filmelor Ace Ventura şi Profesorul Traznit.

)

Acesta a avut, in urma cu caţiva ani, un accident care i-a pus viaţa in pericol.
Aflat in spital, el işi evalueaza viaţa şi işi da seama ca banii, vila din Pasadena şi avionul privat nu i-au adus fericirea.
Astfel, pleaca in lume in incercarea de a gasi raspuns la 2 intrebari: Ce e in neregula cu lumea? Cum ne putem schimba in mai bine?
Difuzarea filmului va fi urmata de o dezbatere (moderata de catre Iunia Paşca) şi de un atelier cu exerciţii despre fericire.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.