Festival de film rusesc la Casa Studentilor

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 11.10.2012 18:55 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - În perioada 15-21 octombrie 2012, Casa de Cultură a Studenţilor din Timişoara găzduieşte, pentru al doilea an la rând, Săptămâna Kino+ a premierelor cinematografice ruseşti pe marele ecran din Timişoara.

În fiecare seară, începând cu orele 18.00, marele public va putea urmări gratuit creaţii de excepţie ale tinerei generaţii de regizori ruşi traduse şi subtitrate de studenţii Universităţii din Bucureşti.
Evenimentul se înscrie în cea de a doua ediţie a Festivalului de film rusesc KINO+, proiect iniţiat de Universitatea din Bucureşti (Departamentul de Filologie Rusă şi Slavă, Departamentul Servicii pentru Studenţi) în parteneriat cu Comunitatea Ruşilor Lipoveni din România şi cu Reţeaua de cultură.
După ce a trecut prin Brăila, Tulcea, Botoşani, Slatina, Constanţa, Slobozia, Galaţi, Braşov, Oradea, Buzău, Craiova, Piatra-Neamţ, Tîrgu-Mureş şi Cluj-Napoca, Caravana Kino+ poposeşte la Timişoara, urmând ca până la sfârşitul lunii noiembrie să ajungă şi la Suceava, Iaşi, Bacău şi Deva.
Proiecţia filmelor Kino+ este programată să se desfăşoare după cum urmează:
Luni – 15 octombrie – LAVATORY LOVESTORY (2006) – film de animaţie de scurt-metraj, regia Konstantin Bronzit / ULTIMUL CANTON (2010) – regizor Aleksei Ucitel’, Irina Gorlova
Marţi – 16 octombrie - GAMBITUL TURCESC (2005), regizor Djanik Faiziev
Miercuri – 17 octombrie - POVESTEA COSMOSULUI MEU [ROMADESUS] (2009), regizor Iana Poliaruş
Joi – 18 octombrie - BUNICA TOSIA (2003), regizor Lidia Bobrova
Vineri – 19 octombrie - CREDINŢĂ (2009), regizor Lidia Bobrova
Sâmbătă – 20 octombrie - GEORG (2008), regizor Peeter Simm
Duminică – 21 octombrie - EFECT DE SERĂ (2005), regizor Valeri Ahadov
Proiecţia filmului de animaţie de scurt-metraj Lavatory lovestory în regia lui Konstantin Bronzit (nominalizat în 2009 la Oscar pentru cel mai bun film străin) şi a dramei în regia lui Aleksei Ucitel’ şi a Irinei Gorlova Ultimul canton (2010) (nominalizat la Globul de aur pentru Cel mai bun film într-o limbă străină) va da startul unui regal al filmelor ruseşti de ultimă generaţie în premieră pe marele ecran din Timişoara. Subtitrarea în limba română a filmului Ultimul canton s-a clasat pe locul I în cadrul Concursului studenţesc de subtitrări Kino+ 2012.

 
 
 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.