Festivalul etniilor cu nasi bulgari la Muzeul Satului Banatean

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 27.05.2014 12:44 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Muzeul Satului Banatean va gazdui duminica, 1 iunie 2014, de la ora 15, o noua editie a Festivalului etniilor, un eveniment organizat de Centrul de Cultura si Arta Timis.
Naşii editiei din acest an, a 14-a, vor fi reprezentanţii etniei bulgare, care vor intampina oaspetii in curtea gospodariei de la Capalnaş din Muzeul Satului.
Iubitorii de folclor şi de port popular vor avea parte de o parada tradiţionala oferita de toate minoritaţile prezente.
Festivitatea va fi deschisa de Fanfara din Recaş, iar pe scena Muzeului Satului din Timisoara va evolua ansamblul profesionist ”Timişul”, cu indragita interpreta de muzica populara Elena Jurjescu.  
     
Minoritaţile vor fi prezente cu un numar important de ansambluri:  din partea maghiarilor – Butykos din Dumbraviţa, bulgarii – Slaviaka din Timişoara şi Palucenka din Dudeştii Vechi, germanii – Banater Rosmarein din Timişoara şi ansamblul de copii Hanschen Klein, sarbii – Sveti Nicola din Diniaş, cehii – Modracek din Sfanta Elena (jud. Caraş-Severin), ucrainienii – Moloda Nadla din Soca (jud. Timiş) şi Kalena din Ştiuca (jud. Timiş), evreii – formaţia de copii Shalom din Timişoara, rromii – Trandafirul din Maguri (jud. Timiş), slovacii – Datelinka, din Bihor, italienii – invitat special, ansamblul din Forgaria Friuli din Italia, şi un grup de recitatori din Liebling, Timiş.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.