Festivalul filmului de umor - Cinema in aer liber

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 26.06.2012 15:52 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Dacă iubiţi filmele, iar plăcutele seri de iulie vă deschid apetitul pentru a rămâne afară, Festivalul filmului de umor în aer liber este cea mai potrivită alegere. Vă invităm la Grădina de vară Capitol, la proiecţiile nocturne cu acces gratuit.

Pentru această a treia ediţie a festivalului, Institutul francez din Timisoara vă propune două filme care-l au ca protagonist pe Gérard Depardieu: Pôtiche de François Ozon si Mammuth de Gustave de Kervern si Benoît Delepine. Ambele filme sunt subtitrate în limba română.
În deschidere: miercuri, 4 iulie scurt-metrajul Dripped, de Léo Verrier si joi, 5 iulie scurt-metrajul Logorama de François Alaux, Hervé de Crécy si Ludovic Houplain.
Miercuri, 4 iulie vă invităm la librăria Cartea de Nisip, de la ora 19, la o întâlnire cu tânărul realizator de scurt-metraje Léo Verrier. Accesul este gratuit la toate evenimentele (în limita locurilor disponibile).
Iată si programul acestei a treia ediţii de Cinema în aer liber:
Ziua 1 / 4 iulie
ora 19 - Întâlnire cu Léo Verrier
proiecţii si dezbateri pe tema scurt-metrajelor
Librăria Cartea de Nisip (str. Alba Iulia nr. 1)
Léo Verrier iubeste să inventeze povesti despre lucruri si oameni si merge mai departe: reinventează istoria personajelor celebre. Astfel se naste povestea lui Jackson Pollock, un adevărat canibal al picturii, care se transformă el însusi în propria-i capodoperă, pentru că… nu este aceasta fantezia tuturor artistilor?
Un grafism detaliat unde textele si lumina joacă un rol important si însoţesc povestile realizatorului si grafistului francez apreciat în lumea animaţiei.
Veniţi miercuri, 4 iulie, cu începere de la ora 19 la librăria Cartea de Nisip să descoperiţi ultimul scurt metraj al lui Léo Verrier si să discutăm despre scurtmetraje animate sau nu.
ora 22 - Dripped de Léo Verrier
Grădina de vară Capitol (bd. C. D. Loga nr. 2)
Acest scurt-metraj cu stil grafic original se petrece la începutul anilor ’50, la New York, unde Jack, un pasionat de pictură vizitează toate muzeele din oras pentru a fura tablourile, pe care apoi le devorează, pentru a se impregna de esenţa lor artistică.
Dar pe măsură ce tablourile din oras dispar, valoarea lor creste tot mai mult...
ora 22:15 - Pôtiche de François Ozon
Grădina de vară Capitol (bd. C. D. Loga nr. 2)
În 1977, într-o provincie a burgheziei franceze, Suzanne Pujol este soţia de casă, supusă, a unui industrias bogat, Robert Pujol. El conduce fabrica sa de umbrele cu o mână de fier si este la fel de dezagreabil si despot pentru angajaţi ca si pentru copiii si soţia sa. În urma unei greve si a sechestrării soţului său, Suzanne se trezeste la cârma întreprinderii si se dovedeste, spre surpriza generală, o femeie cu capul pe umeri si de acţiune.
Dar după ce Robert se întoarce în plină formă, după o vacanţă, totul se complică...
Un film de François Ozon
Cu: Catherine Deneuve, Gérard Depardieu, Fabrice Luchini…
Film subtitrat în limba română
Ziua 2 / 5 iulie
ora 22 - Logorama de François Alaux, Hervé de Crécy si Ludovic Houplain
Grădina de vară Capitol (bd. C. D. Loga nr. 2)
Un scurt metraj deosebit, a cărui acţiune se desfăsoară într-un Los Angeles realizat integral din logouri. Doi oameni Michelin, poliţisti, pornesc în urmărirea traficantului de arme Ronald McDonald. Acesta din urmă face un accident si în disperare de cauză ia ostatic un copil cu care intră într-un restaurant, chiar înainte ca un cutremur devastator să nimicească orasul.
Film subtitrat în limba engleză
ora 22:20 - Mammuth de Gustave Kervern si Benoît Delépine
Grădina de vară Capitol (bd. C. D. Loga nr. 2)
Serge Pilardosse tocmai a împlinit 60 de ani. Lucrează de la vârsta de 16 ani, nu a fost niciodată în somaj, niciodată bolnav. Dar ora pensionării a sosit si este deziluzionat: îi lipsesc puncte, unii dintre fostii angajatori uitând să-l declare. Împins de Catherine, soţia sa, călare pe motocicleta sa din anii ’70, o „Mammuth” nemţească, ce-si merită cu vârf si îndesat numele, porneste în căutarea buletinelor de salarii.
De-a lungul călătoriei îsi regăseste trecutul iar căutarea documentelor administrative devine în curând un accesoriu...
Cu: Gérard Depardieu, Yolande Moreau, Anna Mouglalis…
Film subtitrat în limba română

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.