Festivalul International de Street Art 2012

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 06.09.2012 13:58 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - După o primă ediţie de succes, Centrul Cultural German Timişoara are privilegiul să fie şi anul acesta partener al Festivalului Internaţional de Street Art, care va avea loc în săptămâna 10-16 septembrie.

Proiectul este organizat de către Facultatea de Arte Timişoara împreună cu Fundaţia EnduRoMania şi cu sprijinul Primăriei Municipiului Timişoara, ca o dezvoltare e ediţiei de anul trecut, cu scopul de a invoca importanţa artei stradale în Timişoara. Proiectul are un caracter de noutate inovator, devenind astfel o nouă modalitate de reprezentare a spaţiului prin folosirea culorilor, prin abstractism şi figuratism, reprezentând în ultima instanţă o formă mascată a unei atitudini. Rezultatul acestui festival - pereţii grafitaţi şi material tipărit vor fi o mărturie pentru calitatea şi actualitatea demersului. Are un caracter educativ prin discuţiile care vor contura cercetarea teoretică şi artistică ancorată în acest mileniu.
Prin acest eveniment, Timişoara trece pe un loc fruntaş în ţară din punctul de vedere al artei stradale şi al participării internaţionale. Pentru FISA 2012 avem ca model dezvoltările similare care au avut succes în unele metropole ale lumii, ca de exemplu Philadelphia, Miami, Berlin, New York, Sao Paolo şi multe altele. Un exemplu pozitiv pe care-l urmărim de aproape este cel al oraşului polonez Katowice, care este asemănător ca structură economică şi ca mărime cu Timişoara.
Festivalul se va desfăşura în următoarele locaţii: Iulius Mall; Filarmonica Banatului - zidul de la Grădina de vară (Primăria); fatada estica FAD; asfaltul din fata Infocentru de pe str. Alba Iulia.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.