Festivalul National de Teatru pentru Copii si Tineri. Improvizatie muzicala, voce, canto, actorie, circ si jonglerie...

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 24.09.2017 16:18 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Cea de a X-a ediţie a festivalului „Copil in Europa” va avea loc in perioada 3 – 12 octombrie 2017, la Casa Tineretului (FITT), in Sala Multifuncţionala a Consiliului Judeţean Timis, precum şi in alte locaţii din Timişoara.


Festivalul reuneşte nume sonore la nivel naţional şi internaţional, fiind invitaţi sa joace spectacole in festival sau sa ţina workshop-uri pentru participanţi: Florin Piersic Jr., Konstantin Keidel, Tibor Cari, Victor Bucur, Madalina Ghiţescu Petre, Dragoş Muscalu, Loreta Neculai, Claudiu Puşcau, Imi şi Iain de la Şcoala de circ, Petre Ancuţa, Florin Calbajos din proiectul 9G la TNB şi alţii.

Cu ajutorul partenerilor culturali, festivalul include urmatoarele spectacolele invitate:
- „O mie de motive”- va avea loc in 12 octombrie de la ora 19.00 in Sala multifuncţionala a CJT, aducandu-l alaturi de noi pe actorul Florin Piersic Jr. Un spectacol despre cat suntem dispuşi sa facem pentru cei pe care ii iubim, de la Teatrul Point Bucureşti.
- „ActOrchestra”- va avea loc in 3 octombrie la ora 19.00 pe scena Casei Tineretului, un spectacol de la Teatrul Naţional Bucureşti cu: Petre Ancuţa, Florin Calbajos şi Emilian Marnea. Cei trei actori-interpreţi au muzica live, au pantomima, au batalii de replici şi dau dovada de o energie inepuizabila.
- "Leul Ra"- in data de 8 octombrie ora 19.00 la Casa Tineretului, un muzical de exceptie de la Teatrul "Andrei Mureşanu" din Sfantu Gheorghe, avandu-i in echipa de realizare pe regizorul Cezar Ghioca, coregrafia Atilla Bordas, iar muzica originala este compusa de Marius Popa, orchestraţia Gabriel Pindici si Marius Popa, spectacolul avand solişti deosebiţi ca interpreţi ai pariturilor din spectacol.
- “Huooooo!!!”- in 4 octombrie la ora 19.00 in amfiteatrul din Piaţa Sfantul Gheorghe, o tragicomedie politica, sociala şi umana, cu Marian Pirvulescu si Christine Cizmaş de la Aualeu din Timişoara.
- “Just Push Play”- in data de 5 octombrie ora 19.00 la Club Reflektor Venue, un spectacol de improvizaţie creat cu şi pentru spectatorii prezenţi, cu Dragoş Muscalu, Robert Pavicsits, Andrei Teleleu,la pian Vlad Pasencu

Intrarea este libera la toate spectacolele şi activitaţile festivalului, pe baza de rezervare on-line, aici: https://script.google.com/macros/s/AKfycbyKvOACgUBgBwp-RflJetI- uvf0U6ane6L3fwXF5vlcfEaUrkI/exec
Pe langa spectacolele invitate, vor mai fi patru zile de spectacole in concurs pentru trupele de liceu (7, 10 şi 11 octombrie), o zi pentru gimnaziu şi monolog (9 octombrie), susţinute pe scena Casei Tineretului.
In afara spectacolelor, vor fi şi o serie de workshop-uri de dezvoltare a abilitatilor elevilor-actori, axate ediţia aceasta, pe importanţa imbunataţirii calitaţii vocii: improvizaţie muzicala, voce, film muzical, canto, dar şi actorie, improvizaţie, circ şi jonglerie, creativitate, etc.
Juriul festivalului va fi format din actorii Ana Maria Cojocaru, Doru Maniu, Ana Maria Pandele Andone, Jasmina Mitrici, alaturi de regizorul Ştefan Darida.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.