Fetita din bolul pestelui auriu, sold out la Teatrul German

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 12.03.2014 16:06 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Spectacolul „Fetita din bolul pestelui auriu“ de Morris Panych, in regia lui Radu Afrim şi scenografia lui Dragoş Buhagiar, revine in repertoriul Teatrului German.
Deja prima reprezentaţie a acestei reluari, cea de joi, 13 martie 2014, ora 19,30, pe scena Teatrului German, va avea loc cu casa inchisa, publicul avand insa ocazia sa revada acest spectacol şi joi, 17 aprilie 2014, ora 19,30, pe scena Teatrului German.

Pentru rolul Iris din acest spectacol, actriţa Silvia Török a fost distinsa in 2013 cu premiul Uniunii Teatrale din Romania (UNITER) pentru debut, in vreme ce actriţa Olga Török a fost nominalizata, pentru creaţia sa din acelaşi spectacol, la Premiul UNITER pentru cel mai bun rol secundar feminin.
Distribuţia ii cuprinde de asemenea pe actorii Georg Peetz, Horia Savescu, Rares Hontzu, Konstantin Keidel si Raul Bastean.

Spectacolul – apreciat in critica drept fiind unul „de o frumuseţe perfecta“ – istoriseşte un fragment din destinul lui Iris, o fetiţa de zece ani din Canada anilor '60, care traieşte impreuna cu parintii ei si cu chiriaşa Miss Rose intr-o casa pe malul oceanului. Intr-o zi, Iris il aduce in casa pe un naufragiat care seamana mult cu peştişorul ei auriu, disparut fara urma cu puţina vreme in urma.
Un spectacol care descrie cu sensibilitate şi umor trairile acestei fetiţe in contextul desparţirii sale de copilarie.
Spectacolul se traduce in limba romana.
Biletele pot fi achiziţionate la casieria Teatrului German (Orar: Marti – Vineri: 10-15 si 17-19; Sambata: 10-15), precum si cu o ora inainte de inceperea spectacolelor.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.