Fetita din bolul pestelui auriu

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 26.03.2012 15:06 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Teatrul German de Stat Timişoara (TGST) vă invită la cea de a patra premieră a stagiunii 2011 / 2012: „Fetiţa din bolul peştelui auriu“ de Morris Panych în regia renumitului regizor român Radu Afrim.Acesta este prima sa colaborare cu Teatrul German. Decorul şi costumele spectacolului au fost create de Dragoş Buhagiar. 

Premiera va vedea luminile rampei marţi, 3 aprilie, la ora 19,30.
Următoarele reprezentaţii vor avea loc miercuri, 4 aprilie, la ora 11, luni, 30 aprilie, la ora 19,30 şi marţi, 1 mai, la ora 19,30 pe scena Teatrului German.

Radu Afrim a studiat Regie şi Litere la Universitatea „Babeş-Bolyai” din Cluj. În ultimii ani a fost distins cu numeroase premii pentru spectacolele sale, printre care premiul UNITER pentru cea mai bună regie în anii 2006 şi 2007. Spectacolul său, „Boala Familiei M” de Fausto Paravidino (montat la Teatrul Naţional "Mihai Eminescu" din Timişoara), a fost prezentat în 2009 la Teatrul Odeon din Paris. În decembrie 2011 a montat la Residenztheater München piesa „Sfârşitul ploii” de Andrew Bovell.

Despre piesă: Vremuri tulburi: În Canada anilor '60, Iris, o fetiţă de 10 ani, trăieşte împreună cu părinţii ei şi cu Miss Rose, o chiriaşă mai puţin agreată, într-o casă pe malul oceanului. Fetiţa, cu multă afecţiune, îi educă pe adulţii în mijlocul cărora trăieşte, merge la o şcoală catolică - se consideră însă budistă - şi adoră peştişorul ei auriu, până când într-o zi acesta, urmând calea a tot ce este trecător, dispare din căminul oricum lipsit de bucurie. În aceeaşi zi mama ei decide să-şi părăsească familia, dar soarta pare să-i fie potrivnică. La scurt timp, Iris aduce acasă un naufragiat ce seamănă atât de mult cu peştişorul ei auriu, încât subit începe să creadă în reîncarnare.

Vor interpreta actorii Silvia Török, Alex Halka, Olga Török, Horia Săvescu, Rareş Hontzu, Iosif Csorba şi Raul Bastean. Muzica este compusă de Alex Halka, iar Valerie Seufert semnează dramaturgia spectacolului. Spectacolul se traduce în limba română.

Foto: Radu Afrim

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.