Fiecare taximetrist din Timisoara va fi putin mov...

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 25.01.2014 13:29 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - In Consiliul Local Timişoara se va supune votului un proiect de hotarare privind modificarea Anexei 2 din Regulamentul pentru organizarea si executarea serviciului public de transport persoane in regim de taxi pe teritoriul Municipiului Timisoara, aprobat prin HCLMT nr. 101/2009 modificata şi completata.
Conform art. 11 alin. (6) i (7) din Legea nr. 38/2003 privind transportul de persoane in regim de taxi şi in regim de inchiriere, modificata şi completata, autorizatia taxi si orice alta copie conforma se elibereaza odata cu doua ecusoane care au acelasi termen de valabilitate cu aceasta.
Modelul si dimensiunile ecusoanelor vor fi stabilite prin regulamentul de organizare a serviciului de transport respectiv, aprobat prin hotarare a consiliului local, vor contine localitatea de autorizare, tipul transportului (TAXI - pentru transportul in regim de taxi; RENT CAR - pentru transportul in regim de inchiriere), termenul de valabilitate a autorizatiei taxi sau a copiei conforme, numarul de ordine al autorizatiei taxi sau al copiei conforme, dupa caz, astfel cum a fost atribuit conform registrului special prevazut la art. 10 alin. (3), numarul de circulatie al autovehiculului pentru care s-a eliberat autorizatia taxi sau copia conforma, dupa caz.
Ţinand cont de aceste prevederi legale, prin art. 8 alin. (3) din Regulamentul pentru organizarea si executarea serviciului public de transport persoane in regim de taxi pe teritoriul Municipiului Timisoara, aprobat prin HCLMT nr. 101/2009 modificata şi completata, a fost aprobat modelul şi ecusoanelor TAXI, conţinand obligatoriu inscrisurile prevazute de Legea nr. 38/2003 şi avand fondul negru.
Potrivit art. 11 alin. (5) din Legea nr. 38/2003 privind transportul de persoane in regim de taxi şi in regim de inchiriere, modificata şi completata, o autorizatie taxi sau detinuta pentru un autovehicul se va prelungi, la cerere, pentru 5 ani, cu mentinerea obligatorie a aceluiasi numar de ordine, numai daca la data cererii sunt indeplinite, anumite conditii.
Pentru o mai buna identificare in trafic şi in acţiunile de control organizate, Consiliul Local va modifica ecusoanele taxi in ceea ce priveşte fondul, respectiv din culoarea neagra in culoare mov.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.