Fierbe cerneala! ATAC DUR. Nu ajutati o clica de impostori culturali sa-si faca jocul cu Timisoara Capitala Culturala Europeana 2021!...

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 09.02.2018 13:25 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Declaraţia Zilei

Vasile Popovici, fost deputat roman in legislatura 1992-1996, ales in judeţul Timiş pe listele partidului PL'93/PAC, fost ambasador al Romaniei in Portugalia (2006 - 2011) şi in Regatul Maroc (2011 - 2016), membru marcant al Societatii „Timisoara”:

Sa nu va inchipuiti o secunda ca dupa intalnirea de la Primarie de luni 5 februarie, omul de afaceri Emil Cristescu si familia Victor si Simona Neumann stau cu mainile in san si se gandesc cum sa indrepte lucrurile pentru a redeschide proiectul catre comunitatea culturala din Timisoara si din tara. In acest moment, ei organizeaza o campanie de presa impotriva celor ce s-au implicat in dezbaterea pe care au resimtit-o ca un afront personal, intimideaza presa independenta din oras pentru ca sa nu mai preia puncte de vedere critice, folosesc parghii politice, fac apel la relatii pentru a-i descuraja persoana cu persoana pe protestatari, pun sub presiune oamenii de cultura din oras si sefii de institutii culturale cu amenintari deocamdata voalate, fac promisiuni tactice si spera sa depaseasca astfel criza ce le ameninta monopolul asupra resurselor: fiindca, da, Timisoara Capitala Culturala Europeana 2021 sunt ei si doar ei.
Ma adresez oamenii de cultura ai orasului sa nu cedeze presiunilor si cantecelor de sirena. Nu uitati cum ati fost tratati de un an si jumatate incoace, dupa castigarea titlului. Aceasta a fost adevarata fata a celor ce acum ar vrea sa va prosteasca si sa va intimideze. Azi ne batem pentru readucerea proiectului spre comunitate, dar maine s-ar putea sa ramaneti singuri in fata grupuscului rapace pe care-l cunoasteti. Nu stati deoparte si nu va declarati dezinteresul, fiindca maine nu veti mai gasi cui sa va plangeti cand veti vedea ca directorul artisti, Chris Torch isi va promova agenda personala de relatii si ca Timisoara Capitala Culturala Europeana nu va mai apartine si nu va reprezinta in nici un fel. Chris Torch, alegerea personala si arbitrara a Simonei Neumann, desemnat director artistic in dispretul oricaror reguli de angajare pe un post ce presupune selectie internationala realizata de o comisie independenta, face parte din categoria pe care o cunosc asa de bine: a extremei-stangi ce plange - pe bani multi - de mila marginalilor. E dintre cei etern abonati la fondurile publice, clica bine organizata, bine conectata si in definitiv complet ignoranta fata de realitatile culturale locale pe care le paraziteaza. Nimic, dar absolut nimic nu-l recomanda pe Chris Torch pentru functia de director artistic TMCCE2021, in afara vointei discretionare a Simonei Neumann: asa am vrut, asa ramane.
Stand deoparte acum inseamna sa ajutati o clica de impostori culturali sa-si faca jocul”.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.