Filiera sarbeasca a migrantilor e in floare

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 28.11.2011 13:45 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timis - Poliţiştii de frontieră timişeni au depistat în acest sfârşit de săptămână treisprezece persoane care intenţionau să treacă ilegal frontiera de stat a României.În toate situaţiile au fost întocmite actele premergătoare săvârşirii infracţiunii de trecere, respectiv tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.

Poliţiştii de frontieră din cadrul sectoarelor Poliţiei de Frontieră Lunga şi Sânnicolau Mare au depistat în zona de competenţă, treisprezeze migranţi, de diferite naţionalităţi. Persoanele depistate nu aveau documente de identitate asupra lor şi nu vorbeau limba română.
S-a stabilit că este vorba de trei libieni, trei pakistanezi, trei algerieni, trei tunisieni şi un marocan, cu vârste cuprinse între 18 şi 33 de ani, care au trecut ilegal frontiera din Serbia în România sau care intenţionau să treacă ilegal frontiera.
În cadrul primelor cercetări, cei în cauză au declarat că au recurs la această metodă deoarece doreau să ajungă în Spaţiul Schengen şi nu posedau vizele necesare, precum şi faptul că s-au deplasat cu autoturisme de ocazie până în apropierea frontierei, de unde şi-au continuat călătoria, pe jos, peste câmp, până în momentul reţinerii.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.