Film timisorean premiat de Organizatia Internationala a Francofoniei

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 01.06.2012 14:19 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Anul acesta, Organizaţia Internaţională a Francofoniei (OIF) s-a asociat pentru prima dată Festivalului Internaţional de Foarte Scurt Metraj, TRES COURTS, şi a acordat un premiu OIF, care constă într-un cec de 250 de euro şi o diplomă.18 filme au concurat pentru premiile naţionale la ediţia 2012. 

Premiul OIF a fost decernat scurt-metrajului intitulat „Ea nu se ridică” realizat de Vlad Bidiviu din Timişoara. Acesta abordează o problemă socială complexă: condiţia femeii din România. Juriul a atribuit şi o menţiune specială regizorului Mirel Bran, pentru „Spiriduşii din Carpaţi" (Les lutins de Carpates), film realizat în limba franceză.
Juriul Premiului OIF a fost compus din István Szakáts, cineast, Preşedintele Juriului, Rodica Pop, Profesor la Universitatea Babeş-Bolyai şi Directoarea Centrului de Studii de Literatură Belgiană şi de Limbă Franceză, Boglárka Nagy, Responsabil film şi audio-vizual în cadrul Institutului francez Cluj-Napoca, David Bongard, Directorul Antenei OIF pentru ţările din Europa Centrală şi Orientală (APECO).
Decernarea premiului OIF se va face miercuri, 6 iunie, ora 18, la Institutul francez din Timişoara (bd. C. D. Loga nr. 46), în cadrul unei seri în care veţi putea (re)vedea toate filmele câştigătoare în această ediţie Très Courts.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.