Finantare nerambursabila pentru microintreprinderile din Regiunea Vest

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 07.10.2016 12:39 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Microintreprinderile pot depune proiecte pentru a obţine finanţare nerambursabila pana spre finalul lunii ianuarie a anului 2017.

Agenţia pentru Dezvoltare Regionala Vest, in calitate de Organism Intermediar pentru POR 2014-2020,  reaminteşte ca apelul de proiecte destinat finanţarii microintreprinderilor, prioritatea de investiţii 2.1.A, este inca deschis. Astfel, cererile de finanţare se mai pot depune pana la data de 27 ianuarie 2017, la ora 12:00.
Perioada dedicata depunerii spre finanţare a proiectelor poate fi redusa numai in cazul in care bugetul apelului se consuma mai devreme.

27,56 milioane euro sunt disponibile in cadrul acestui apel de proiecte, la nivelul Regiunii Vest. Apelul de proiecte este de tip competitiv (proiectele care obţin cel mai bun punctaj vor primi finanţare), iar cererile de finanțare se depun exclusiv prin aplicația electronică MySMIS disponibilă la adresa web http://www.fonduri-ue.ro/mysmis.

Proiectele care pot primi finanţare in cadrul acestei prioritaţi de Investiţii, 2.1.A, vizeaza activitaţi de construire, modernizare, extindere a spaţiilor de producţie sau prestare servicii, precum şi dotarea acestora cu active corporale si necorporale, inclusiv instrumente de comercializare on-line. Aceste proiecte trebuie sa fie implementate in mediul urban pentru a fi eligibile.

Valoarea eligibila a unui astfel de proiect trebuie sa fie de minimum 25.000 euro. Cuantumul finanţarii nerambursabile solicitate nu poate depaşi 200.000 euro pentru un proiect – suma stabilita prin schema de minimis. Contribuţia solicitantului la finanţarea investiţiei trebuie sa fie de minimum 10% din valoarea eligibila a investiţiei.

###

Pana in data de 5 octombrie 2016, 46 proiecte au fost depuse spre finanţare la nivelul Regiunii Vest. Aceste proiecte cumuleaza o valoare a finanţarii nerambursabile de 7,37 milioane euro, reprezentand 26,74% din alocarea financiara regionala. In prezent, procesul de evaluare al proiectelor este suspendat, modulul MySMIS dedicat evaluarii prezentand disfuncţionalitaţi. Cu toate acestea, modulul dedicat depunerii de proiecte este funcţional iar proiectele se pot depune in continuare prin intermediul aplicaţiei electronice My SMIS urmand a fi evaluate in momentul in care modulul evaluare va fi funcţional.

Ghidul specific revizuit (varianta consolidata) corespunzator prioritaţii de investiţii 2.1.A, publicat in 29 august 2016, poate fi consultat pe pagina web a ADR Vest la secţiunea Finanţari Europene/POR 2014-2020/Ghiduri de finanţare/Apeluri lansate (http://adrvest.ro/microintreprinderi/). De asemenea, documentul poate fi descarcat şi de pe pagina web a programului: www.inforegio.ro.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.