Finantare pentru proiecte ale liceenilor din Timisoara

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 04.04.2014 15:56 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timisoara - Pana in 11 aprilie 2014, echipa YouthBank invita elevii liceelor din Timişoara sa aplice cu un proiect in cadrul concursului de finanţare YouthBank.

Proiectele trebuie sa aiba un impact in comunitate şi sa reprezinte o soluţie la o nevoie identificata de ei.
Sunt incurajate proiectele care dezvolta activitaţi de antreprenoriat social, respectiv care folosesc finanţarea obţinuta din fondul YouthBank pentru a crea produse sau servicii inovatoare care raspund unei nevoi a comunitaţii, asigurand continuarea iniţiativei şi un impact pe termen lung, inclusiv prin identificarea şi mobilizarea altor resurse din comunitate.

Pentru a aplica la aceasta runda de finanţare a programului, liceenii trebuie sa faca parte dintr-o echipa - minim 3 persoane, proiectele propuse trebuie sa se desfaşoare in judeţul Timiş, proiectele propuse pot raspunde unor nevoi identificate la nivelul comunitaţii şi pot acoperi orice domeniu, de la activitaţi sportive, arta sau ecologie, la sanatate, muzica sau IT.
Sunt incurajate proiectele inovatoare care pot genera resurse (vand produse / servicii) pentru a creşte impactul pe termen lung.
Suma solicitata poate fi de minim 2.000 lei şi maxim 3.000 lei pentru un proiect, perioada de implementare fiind 1 mai– 10 iunie 2014.

Echipele de tineri pot trimite aplicatiile pana la data de 11 aprilie 2014 la adresa timisoara@youthbank.ro.  
Inscrierea in concurs se face pe baza formularelor tip care pot fi descarcate — impreuna cu ghidul concursului de finatare— de pe site-ul www.timisoara.youthbank.ro sectiunea Finantare.

Pentru a ajuta elevii sa completeze formularul de aplicatie si sa gandeasca proiectele, se organizeaza şi un curs gratuit de scriere de proiect.
Cursul va avea loc luni, 7 aprilie 2014, intre orele 12.30-14.00, la Galeria Subterana / Casa Artelor a Directiei Judetene pentru Cultura Timis, Str. Augustin Pacha nr. 8,  Timisoara.

In cei patru ani de activitate in Timisoara, programul YouthBank a finantat 29 de proiecte cu o valoare totala de peste 32.000 de euro.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.