Firme din Timis intr-un circuit de spalare de bani

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 23.10.2012 11:54 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Oradea, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul B.C.C.O. Oradea, au procedat la destructurarea unui grup infracţional organizat, constituit din 29 de persoane,specializat în săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani.

În acest scop, în cursul zilei de 23 octombrie 2012 au fost efectuate un număr de 22 de percheziţii domiciliare la locuinţele membrilor grupării(VIDEO) precum şi la sediile unor societăţi comerciale de pe raza municipiilor Oradea, Zalău şi Iaşi şi în localitatea Strehaia.
Membrii grupării, având ca lideri pe inculpaţii Stănescu Valentin şi Patca Camelia Viorica, au obţinut beneficii financiare substanţiale, utilizând 3 societăţi comerciale din judeţul Bihor şi 3 firme din localitatea Strehaia, pentru crearea unui circuit financiar şi comercial fictiv, în scopul preluării unor debite şi cheltuieli financiare nerentabile aparţinând unor societăţi comerciale din judeţele Bihor, Sălaj şi Timiş, administrate de liderii grupării.
Astfel, ca mod de operare, învinuiţii au emis facturi fictive către societăţile comerciale beneficiare şi au restituit, în numerar şi fără documente justificative, reprezentanţilor acestor firme, importante sume de bani, mai puţin comisionul de 5-12 % cuvenit membrilor grupării.
Cu titlu de exemplu, în această modalitate, numai în cazul celor 3 firme din Strehaia - controlate de inculpatul Stănescu Valentin a fost cauzat bugetului de stat un prejudiciu de peste 1.500.000 Euro.
Prejudiciul total cauzat prin activitatea infracţională este estimat la suma de 3.000.000 de Euro, reprezentând impozitul de profit şi TVA.
La sediul D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Oradea au fost conduse 29 de persoane în vederea audierii, urmând ca după finalizarea audierilor sa fie dispuse măsurile legale în cauză.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.