Flagrant cu 10 kg de mercur

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 01.02.2013 16:00 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Deva -  Două persoane au fost surprinse în flagrant de poliţişti, în timp ce încercau să comercializeze peste 10 kilograme de mercur pe raza municipiului Deva.

La data de 31 ianuarie a.c., în jurul orei 13.30, poliţiştii au desfăşurat o acţiune de prindere în flagrant a unor persoane, suspectate că încercau să comercializeze ilegal mercur.
 Astfel, poliţiştii au surprins, în zona staţiei C.F.R. a municipiului Deva, un bărbat de 50 de ani, şi un minor de 16 ani, ambii din localitatea Buceş, judeţul Hunedoara, care încercau să comercializeze un recipient cu greutatea de 10,325 kg, susceptibil a conţine mercur.
 În continuarea cercetărilor, poliţiştii au efectuat o percheziţie la domiciliul celor doi suspecţi, în urma căreia au identificat 51 de cartuşe cu glonţ, de calibrul 7,92 mm şi 27 de minirachete pentru pistol cu gaze, deţinute fără drept.

Poliţiştii au întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunilor de operaţiuni fără drept cu substanţe toxice periculoase şi efectuarea de operaţiuni cu arme şi muniţii fără drept, iar mercurul şi muniţia au fost ridicate în vederea expertizării.
 Totodată, faţă de bărbatul de 50 de ani a fost luată măsura reţinerii, urmând a fi prezentat Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara cu propunere de arestare preventivă.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.