Florin Piersic incepe turneul aniversar de 80 ani la Timisoara

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 08.10.2015 09:48 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Florin Piersic  desfide, cu şarm, pofta de teatru şi umor, toate prejudecaţile legate de varsta printr-un turneu naţional aniversar.
Turneu pe care a decis sa il inceapa la Timişoara, ca o dovada ca ”sentimentul puternic care ma leaga de acest loc şi prietenia profunda, de o viaţa, cu publicul de aici nu sunt doar vorbe”, marturiseşte vedeta, care promite in acest turneu un adevarat ”jurnal” al vieţii sale de actor.

Vineri, 13 noiembrie 2015, ora 19,  pe scena Operei Naţionale Romane din Timişoara, Florin Piersic va juca ”Straini in noapte”, un spectacol deja celebru, contaminat de succesul şi longevitatea celui mai iubit actor roman.  
Florin Piersic a revenit pe scena de teatru odata cu acest spectacol, adesea marturisind ca simte ca intinereşte cand il joaca.
Comedia romantica a lui  Eric Assous, regizata de Radu Beligan, pare scrisa anume pentru eternul seducator Florin Piersic.
Maestrul Beligan a vazut aceasta piesa montata la Paris impreuna cu actrita Valeria Gagealov, partenera a lui Florin  Piersic in multe spectacole ale Nationalului bucurestean.
La Teatrul Marigny, rolul interpretat acum de Florin Piersic era jucat de Alain Delon, care debuta in teatru la 70 de ani, avand-o partenera de scena pe Astrid Veillon.

Florin Piersic joaca rolul lui Pierre, un barbat in floarea varstei care, in absenţa soţiei, işi incepe noaptea  intr-un bar, de unde pleaca spre casa  insoţit de Juliette (rol interpretat de Medeea Marinescu), o femeie  tanara şi senzuala.
Identitatea ei ramane un mister, dar el este cel care afla in acea seara un lucru care ii va schimba viaţa.
Pana la dezvaluirea acestui secret, Juliette il lasa sa creada ca este prostituata şi ii cere bani, apoi ii spune ca este reporter şi ca face cercetari pentru urmatorul articol.  
Din aceasta enigma, din jocul seducţiei, minciuni şi rasturnari de situaţie se naşte farmecul  spectacolului, o profunda şi melancolica meditaţie despre fragilitatea relaţiilor umane şi despre cum timpul ne schimba.

Decorul spectacolului este opera lui Puiu Antemir, costumele sunt creaţia renumitului designer Irina Schrotter, iar ilustraţia muzicala este realizata de flautistul Ion Bogdan Ştefanescu.  
La Timişoara, biletele pentru spectacol costa, in funcţie de loc, 40 de lei, 60 de lei sau 70 de lei şi au fost puse in vanzare la Agenţia Operei din Timişoara.
Turneul aniversar Piersic 80 se desfaşoara in perioada 13 noiembrie  2015– 1 februarie 2016, in 30 de oraşe din Romania.

###

Florin Piersic s-a nascut la 27 ianuarie 1936, la Cluj, din parinti bucovineni, mama originara din Valea Seaca, tatal, medic veterinar, originar din Corlata).
Florin Piersic si-a petrecut copilaria in Corlata, Pojorata si Cajvana, apoi in Cernauti si, ulterior, la Cluj, unde a urmat Liceul de baieti nr. 3.
A absolvit Institutul de Arta Teatrala si Cinematografica din Bucuresti (IATC, astazi UNATC), promotia 1957.
La doi ani dupa absolvire, Florin Piersic a debutat pe scena Teatrului National din Bucuresti obtinand rolul titular in Discipolul diavolului.
In anii '60, Florin Piersic se casatoreste cu actrita Tatiana Iekel, care i-a daruit si primul copil, pe Florin Jr.
A doua sotie a fost tot o actrita, Anna Szeles, alaturi de care a devenit tata pentru a doua oara.
In 1985, Anna Széles a cerut si a obtinut divortul si s-a mutat in Ungaria, luandu-l cu ea si pe fiul lor, Daniel.
In 1993, dupa o relatie de 7 ani, Florin Piersic s-a casatorit cu Anna Török, de asemenea originara din Cluj.
In 26 ianuarie 2011, cinematograful „Republica” din Cluj-Napoca a fost redenumit in cinematograful „Florin Piersic”.
La 10 decembrie 2012, prin decretul presedintelui Nicolae Timofti, actorului i s-a acordat cetatenia Republicii Moldova.(wikipedia)

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.