Florin Piersic, pe urmele lui Alain Delon. La Timisoara...

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 17.09.2014 15:10 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Florin Piersic a decis sa joace la Timişoara reprezentaţia cu numarul 1000 a unuia dintre cele mai longevive spectacole postdecembriste: ”Straini in noapte”.
Luni, 20 octombrie 2014, de la ora 19, vedeta revine pe scena Operei Naţionale Romane din Timişoara intr-un rol ce pare a-i fi fost special destinat: cel al eternului seducator.
Un rol intr-o comedie romantica, pe care, la Paris, l-a jucat Alain Delon.
Partenera sa de scena in acest spectacol care se va juca pentru a 25-a oara la Timişoara este actriţa Medeea Marinescu.

Personajul pe care Florin Piersic il interpreteaza cu şarm, verva şi cascade de umor este Pierre, un director adjunct de vanzari, care ramane singur la Paris pentru cateva zile, in timp ce sotia si fiul adolescent sunt plecati in vacanta.
Intr-un bar o intalneste pe Juliette (interpretata de Medeea Marinescu), o tanara  atragatoare care-i accepta invitatia de a bea un pahar la el acasa.
Identitatea adevarata a lui Juliette ramane un mister.
Din aceasta enigma, din jocul seducţiei, rasturnarile de situaţie şi fina ţesatura de minciuni se naşte tensiunea spectacolului.
In fond, o profunda, dulce-amaruie meditaţie, cu filon romantic, despre trecerea timpului şi fragilitatea relaţiilor umane.
Piesa lui Eric Assous a fost regizata de Radu Beligan, decorul este opera lui Puiu Antemir, iar costumele sunt creaţia renumitului designer Irina Schrotter.
Spectacolul are o excelenta ilustraţie muzicala, realizata de flautistul Ion Bogdan Ştefanescu. 

Biletele pentru spectacolul ”Straini in noapte” la Timişoara costa, in funcţie de loc, 40, 60 sau 70 de lei şi au fost puse in vanzare la Agenţia Operei din Timişoara.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.