Florin Piersic si povestea lui de dragoste cu Timisoara

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 01.03.2015 14:21 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Florin Piersic a ales Timişoara pentru a sarbatori 10 ani de la premiera unuia dintre cele mai longevive spectacole de teatru in Romania: ”Straini in noapte”.
El va juca din nou un rol parca anume scris pentru el, cel al eternului seducator, in comedia romantica a lui  Eric Assous, regizata de Radu Beligan, luni, 30 martie 2015, de la ora 19, pe scena Operei Naţionale Romane din Timişoara.

Un rol pe care, la Paris, l-a jucat Alain Delon: Pierre, un director adjunct de vanzari, care ramane singur  pentru cateva zile, in timp ce sotia este plecata in vacanta.
Intr-un bar o intalneste pe Juliette, interpretata de actriţa Medeea Marinescu, o tanara senzuala care-i accepta invitatia de a bea un pahar la el acasa.
Identitatea adevarata a lui Juliette ramane un mister.
Din aceasta enigma, din jocul seducţiei, minciuni şi rasturnarile de situaţie se naşte farmecul spectacolului, o profunda şi melancolica meditaţie  despre trecerea timpului şi fragilitatea relaţiilor umane.
Decorul  este opera lui Puiu Antemir, costumele sunt creaţia renumitului designer Irina Schrotter, iar ilustraţia muzicala este realizata de flautistul Ion Bogdan Ştefanescu.  

Unul dintre atuurile preţioase ale evenimentului este momentul pe care Florin Piersic il dedica, inainte de inceperea piesei, dialogului cu publicul: un preludiu  foarte gustat de admiratorii actorului, mulţi dintre ei venind de fiecare data la spectacol, mai ales pentru placerea taifasului.

”Dedic acest eveniment poveştii mele de dragoste cu Timişoara, ce dureaza de o viaţa”, declara Florin Piersic.
O poveste pe deplin impartaşita, caci  fiecare reprezentaţie a comediei ”Straini in noapte”  s-a jucat cu sala arhiplina in Timşoara.
Biletele pentru spectacolul aniversar costa, in funcţie de loc, 50, 60 sau 70 de lei şi au fost puse in vanzare la Agenţia Operei din Timişoara.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.