Forta Civica Timis cere demisia lui Titus Corlatean

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 20.02.2013 14:53 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Guvernul USL continuă seria de acţiuni iresponsabile care aduc grave prejudicii imaginii României. Gestul ministrului de externe Titus Corlăţean de a da publicităţii un comunicat mincinos, ca urmare a vizitei oficiale efectuată la Haga unde a fost primit de omologul său din Regatul Ţărilor de Jos, este impardonabil.
Comunicatul preciza că ”ministrul olandez de Externe, Frans Timmermans, i-a transmis omologului român, Titus Corlăţean, aflat, marţi, în vizită oficială la Haga, că Guvernul Olandei nu mai condiţionează aderarea României la Schengen de MCV”.  Întrebată de presa din România despre acest aspect, partea olandeză a emis un comunicat prin care a făcut cunoscut faptul că ”Olanda nu a luat nicio decizie cu privire la aderarea României în spaţiul Schengen”.
Mai mult, Olanda şi-a manifestat ”îngrijorările referitoare la susţinerea şi ireversibilitatea reformelor, precum şi la faptul că o serie de recomandări şi condiţionalităţi nu au fost încă implementate”. Acţiunile ministrului USL denotă dublu limbaj, amatorism şi incompetenţă punând politica externă a ţării noastre într-o lumină nefavorabilă, incidentul diplomatic, fără precedent care îl are ca personaj principal pe Titus Corlăţean, aruncând în derizoriu politica externă a României.
Titus Corlăţean nu este la primul incident. Ca ministru al justiţiei în guvernul Ponta a cerut ANI să se pronunţe pe tema incompatibilităţii unor judecători ai Curţii Constituţionale a României, iar de curând, acelaşi Titus Corlăţean punea presiune pe ambasadorul României în Finlanda, domnul Cătălin Avramescu, încercând să-i impună oameni apropiaţi de USL în corpul ambasadei române.  
Ministrul de Externe ne dovedeşte astfel că este un simplu instrument de presiune al USL, a cărei agendă diplomatică pare a fi discreditarea României în plan extern şi impunerea politicii unei alianţe de infractori în detrimentul intereselor strategice naţionale.
Forţa Civică Timiş cere demisia de urgenţă a lui Titus Corlăţean. Gestul său ar fi unul de onoare, dar şi o dovadă că ministrul îşi asumă responsabilitatea declaraţilor mincinoase, un gest necesar de reparaţie a unei greşeli diplomatice care îl pune atât pe domnia sa într-o postură ridicolă, dar care aruncă şi o umbră de îndoială asupra competenţei politicii externe a României, stat parte a Uniunii Europene şi membru al Alianţei Nord Atlantice, spune Daniela RAŢIU, purtător de cuvânt la Forţa Civică Timiş.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.