Forta Civica Timis cere demisia premierului Victor Ponta

Scris de Stiri de Timisoara | Publicat in 03.10.2013 16:28 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Forta Civica Timis a luat act cu ingrijorare de continuarea imixtiunii USL in justitie, incalcandu-se principiul statului de drept, al separatiei puterilor in stat.
Asa cum se cunoaste deja, procurorii DNA Lucian Papici si Mariana Alexandru au fost inlocuiti de catre procurorul general Tiberiu Niţu cu Iuliana Bendeac si respectiv Viorel Cerbu.
Revocarea celor doi procurori vine la sapte zile dupa ce delegarea in functie a lui Lucian Papici a fost prelungita de procurorul general, la cererea procurorului-sef al DNA, Laura Kovesi.
Ulterior inlocuirii facuta impotriva uzantelor, intr-o emisiune televizata, premierul Victor Ponta a declarat ca procurorul Lucian Papici a facut dosare politice, facand referire la avizarea trimiterii in judecata a lui Liviu Dragnea, in dosarul fraudei la referendumul din 2012 privind demiterea presedintelui Traian Basescu.
Mai mult, acelasi Victor Ponta a aplicat etichete politice gen „basist” procurorului Lucian Papici, in acelasi stil folosit in care, acum cativa ani, isi apara baronul de carton Constantin Nicolescu pe scarile sediului PSD Arges, instigand la violenta si presiune pe justitie.
Actiunile sale iresponsabile au ca efect timorarea procurorilor, protejarea baronilor USL, un raport nefavorabil MCV si eliminarea oricaror sanse de aderare a Romaniei in spatiul Schengen.
Constatand aceste fapte, incalcarea tuturor promisiunilor electorale cu care au obtinut increderea electoratului, dar si limbajul dublu, cu accente de mitomanie, Forta Civica Timis cere demisia premierului Victor Ponta.
Actul demisiei este considerat unul necesar, aratand ca politicianul Victor Ponta pune interesele nationale mai prejos de cele de clan si personale, Romania ajungand, daca lucrurile vor continua astfel, un stat cu un regim oligarhic, antidemocratic si neeuropean.
Forta Civica Timis solicita totodata actiunea conjugata a fortelor politice responsabile, precum si o reactie a CSM in acest caz, atragand atentia ca prin aceasta ofensiva asupra justitiei si statului de drept, Victor Ponta si USL pun in pericol eforturile Romaniei pentru atingerea dezideratelor europene ale Romaniei, precum si viitorul cetatenilor sai.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.