Forta Civica Timis cere oprirea votului pentru cumpararea sediului PSD

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 26.09.2013 17:05 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Forţa Civică Timiş şi-a exprimat indignarea faţă de încercarea Primăriei Timişoara de a atribui un spaţiu către PSD Timiş, situat pe Splaiul Tudor Vladimirescu, nr. 26, în Timişoara.
Cum Primăria Timişoara a declarat că va relua votul pentru atribuirea acestui spaţiu către filiala PSD Timiş, Forţa Civică Timiş a identificat faptul că evaluarea imobiliară făcută de SC AB Consulting SRL, menţionează un preţ mediu de 107 euro / mp util şi o valoare totală de 99.160 euro + TVA, pentru suprafaţa utilă de 957,41 mp a imobilului.
Evaluarea se referă la clădire, fără a lua în considerare terenul aferent.
În raportul de evaluare imobiliară globală al SC WEST PROPERTY ADVISOR, aflat pe site-ul Uniunii Naţionale a Notarilor Publici din România, la fila 24, pentru zona 2 din Timişoara, zonă în care se află imobilul, sunt menţionate valorile de referinţă exprimate în euro pe metrul pătrat de suprafaţă utilă: 840 euro/ mp – parter si etaj, precum şi 620 euro /mp – demisol.
Rezultă un preţ minimal, ştiind că imobilul are demisol şi 3 nivele, de ((1x 620 + 3x 840) / 4 = ) 785 euro / mp util fără TVA...

Valoarea din raportul de evaluare realizat de SC AB Consulting SRL este de doar 103, 57 euro /mp, ceea ce reprezintă, prin comparaţie, o evaluare de aproape 8 ori mai mică faţă de valoarea de referinţă, pe baza cărora notarii publici din Timişoara percep taxele minime către stat la vânzarea – cumpărarea unui imobil.
Înmulţind această estimare cu suprafaţa utilă consemnată în raportul de evaluare făcut public pe site-ul Primăriei Timişoara, pentru imobilul din Splaiul Tudor Vladimirescu nr. 26, rezultă suma de 751.566,85 euro fara TVA, la care se adaugă devizul ADP Timişoara de peste 770.000 de lei.
Valoarea totală minimă calculată este în aceste condiţii de peste 922000 euro, fără TVA.  
La această valoare se adaugă preţul terenului a cărui suprafaţă nu se cunoaşte.

În faţa acestei evidenţe, Forţa Civică Timiş solicită retragerea de pe ordinea de zi a următoarelor şedinţe ale Consiliului Local Timişoara a Proiectului de hotărâre din 05.09.2013 privind aprobarea vânzării imobilului construcţie situat în Timişoara, Splaiul Tudor Vladimirescu nr. 26, înscris în CF 421817, Timişoara, nr. top 421817-C1, către Partidul Social Democrat filiala Timiş şi solicită sesizarea instituţiilor abilitate să verifice legalitatea demersului aleşilor locali.
În acelaşi timp, Forţa Civică Timiş cere cetăţenilor Timişoarei să ia poziţie faţă de acest act aflat la limita legii, prin care valori din Patrimoniul Timişoarei sunt trecute, la preţ de apartament, în posesia unor persoane sau organizaţii aflate la putere.
Cum PSD mai deţine un spaţiu în Timişoara pe str. Eroii de la Tisa, Forţa Civică Timiş propune mutarea în imobilul de pe splaiul Tudor Vladimirescu, nr. 26, dacă sunt îndeplinite condiţiile tehnice, a Spitalului de Oncologie, aflat temporar în căminul unui liceu din Timişoara sau a altei instituţii pentru care Primăria Timişoara plăteşte chirii pentru funcţionarea acesteia.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.