Forta Civica Timis: Un buget care nu are cum sa creeze crestere economica

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 05.02.2013 20:20 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Forţa Civică Timiş consideră că actualul buget nu porneşte de la o filozofie fiscală nouă faţă de cel din 2012, contestat de opoziţia de atunci, actualii guvernanţi.
Bugetul nu este axat pe creştere economică, fiind în detrimentul investiţiilor şi va conduce România la o situaţie economică foarte proastă.
Spaţiul de mişcare este foarte restrâns, pentru că guvernul merge pe un deficit de 2,2% din PIB, care în eventualitatea neîndeplinirii prognozei de creştere economică  poate fi uşor spulberat.
USL a promis soluţii miraculoase românilor, prezentând ȋnsă Parlamentului un buget fără noi locuri de muncă, fără dezvoltare, un buget care nu are cum să creeze creştere economică.
Singurele noi locuri de muncă create prin bugetul de stat sunt cele ale noilor miniştri, în cabinetele lor şi a sutelor de noi consilieri angajaţi să producă programe şi strategii care vor rămâne doar pe hârtie.
Un buget care nu poate indica o dezvoltare consistentă, ci doar finanţează o creştere a cheltuielilor salariale preconizate, nu este altceva decât unul centrat pe noi taxe şi impozite.
Introducerea lor şi creşterea celor existente va genera o lipsa acută de investiţii şi investitori şi, probabil, o inflaţie mărită în acest an.
"Aşadar, oriunde ne uităm în jur căutând o ancoră care să ne dea un grad sporit de încredere pentru acest an, găsim doar repere volatile, vulnerabile care pot fi spulberate oricând de anumite şocuri, şi care ne-ar lăsa din nou în derivă spre o ţintă inexistentă. Acesta are  impact imediat asupra pieţelor financiare internaţionale şi asupra credibilităţii financiare a României, precum şi asupra creşterii costului vieţii a milioane de români.
În consecinţă, Forţa Civică Timiş nu susţine actuala variantă de buget", concluzionează Edmeia Goia, vicepreşedinte Forţa Civică Timiş.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.