Fost PRIZONIER de RAZBOI in URSS si fost INVATACEL timp de 10 ANI in URSS, CETATENI de ONOARE ai municipiului TIMISOARA

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 30.07.2017 09:23 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

 Primaria municipiului Timişoara continua, sub mandatele liberalului şi fostului rector al Politenicii Timişoara, sa decerneze titluri de Cetaţean de Onoare pe banda rulanta.

Dupa cum merg lucrurile, intr-un an-doi, la Universitatea Politehnica din Timişoara va avea titlul de cetaţean de onoare şi femeile de serviciu...
De Ziua Timişoarei, in 2017, penelistul Nicolae Robu va decerna titlul lui Maria Pongracz Popescu - prozator, publicist, traducator si istoric literar, dar şi lui prof. dr. ing. Nicolae Budisan şi dr. ing. Tiberiu Dimitrie Babeu, ambii profesori universitari emeriţi la Universitatea Politehnica.
In aceeaşi şedinţa, titlul de Cetaţean de Onoare il va primi şi Constantin Lupascu, veteran de razboi care a luptat in cel de-al doilea razboi mondial, pentru faptele de eroism din perioada 15 ianuarie 1944 – 21 august 1944 si 22 august 1944 – 25 octombrie 1945, cand a fost prizioner de razboi in U.R.S.S.

De cealalta parte, prof. dr. ing. Nicolae Budisan, nascut la 21 iulie 1927, in satul Cuvin, judetul Arad, şi-a obţinut diploma de merit la Institutul Politehnic din Leningrad, in URSS, unde a studiat in anii 1948-1953.
Pentru cine nu ştie sau cine se face ca a uitat, in anii respectivi nu se putea studia in strainatate, şi mai ales la Moscova şi Leningrad, fara un sprijin necondiţionat din partea bolşevicilor care preluasera comanda in Romania.
Aşa a ajuns şi Ion Iliescu, nume binecunoscut dvs, sa faca studii de inginerie, de hidroenergetica, la Institutul Energetic din Moscova, in perioada anilor 1950-1954.
Cum, la fel, a ajuns şi profesorul universitar emerit de la Universitatea Politehnica Timişoara, tot la Institutul de Energetica din Moscova, tot in URSS, cand a obţinut doctoratul, dar şi premiul Ministerului Invatamantului, in anii 1956-1959.
Aproape nici nu mai conteaza ca, in anii 1984-1985, prof. dr. ing. Nicolae Budisan a fost visiting profesor la... Universitatea Purdue Calumet, Hammond, SUA.
Cum la fel nu mai conteaza pentru un membru marcant al PNL ca, in 2014, prof. dr. ing. Nicolae Budisan s-a inscris benevol şi voluntar  pe lista PSD a celor mandri sa-l susţina pe Victor Ponta in alegerile prezidenţiale...
Prietenii ştiu de ce.

 

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.