Fostele trupe de Securitate din Timisoara si-au scos seful la pensie

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 26.02.2016 10:36 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

In data de 25 februarie 2016, la sediul Gruparii de Jandarmi Mobile Timişoara, s-a desfaşurat ceremonia militara ocazionata de predare-primire a comenzii unitaţii, in prezenţa generalului de brigada Petrica GEARIP, din cadrul Inspectoratului General al Jandarmeriei Romane.
Intr-un cadru festiv, col. Alexandru SIRCA a predat ştafeta col. Remus — Ioan CIMPAN, care a fost desemnat sa preia comanda gruparii.
Col. Remus — Ioan CIMPAN a absolvit Scoala Militara de ofiteri activi a M.A.I in perioada 1985-1988.

Comandantul Gruparii de Jandarmi Mobile Timişoara inca de la infiinţarea acestei unitaţi, timp de 18 ani, dupa 34 de ani in slujba Jandarmeriei, a trecut de la funcţia de comandant al Batalionului 87 Jandarmi Mobil la adjunct pentru ordine publica al Comandamentului de Jandarmi Teritorial Timişoara şi comandant al gruparii.
Col. Alexandru SIRCA a facut Scoala Militara de Ofiteri Activi a Ministerului de Interne in 1984 şi in perioada 1987 - 1991 a fost comandant de companie.

Prin Hotararea Guvernului nr. 0749 din 5 Iulie 1990, Trupele de Paza si Ordine (adica fostele trupe de Securitate) au fost transformate in Trupe de Jandarmi si au trecut din nou in subordinea Ministerului de Interne, cu atributii pe linia apararii bunurilor cetatenilor, asigurarii linistii acestora si de a veghea la respectarea legilor in Romania.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.