Fostul antrenor al juniorilor de la Stuttgart, propus Cetatean de Onoare la Timisoara

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 30.11.2013 18:23 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - La iniţiativa consilierului local Bogdan Radu Herzog, a fost propus pentru acordarea titlului de Cetaţean de Onoare al Municipiului Timişoara cetaţeanul german Horst Schwoon.
Horst Schwoon s-a nascut in anul 1937 in localitatea germana Oldenburg, din actualul land Saxonia Inferioara.
Şi-a desfaşurat activitatea profesionala in diferite concerne agro-industriale din zona Stuttgart, fiind specializat pe probleme comerciale, şi s-a ocupat, de asemenea, de organizarea comunitaţilor urbane din aceasta zona a Germaniei, fiind, timp de şase ani, incepand cu 2003, preşedinte al Asociaţiei Uniunilor Cetaţeneşti din Stuttgart.
Din anul 2012, Horst Schwoon este preşedinte onorific al asociaţii, care reuneşte 32 de organizaţii cetaţeneşti, cu mai mult de 6000 de membri.
Cei 16 ani petrecuţi ca antrenor al echipei de juniori de la VFB Stuttgart şi activitatea cetaţeneasca i-au adus Horst Schwoon Medalia de Onoare a oraşului Stuttgart.

In cadrul Asociaţiei umanitare NOD Stuttgart, Horst Schwoon a coordonat achiziţia de bunuri de pe intreg teritoriul Germaniei şi transportul catre Romania.
Astfel, au ajuns camioane incarcate cu alimente, imbracaminte, jucarii, medicamente, rechizite pentru şcoala, obiecte sanitare şi altele la Timişoara, Deta, Lugoj, Liebling, Arad.
Mai mult, Horst Schwoon a intermediat aducerea in Banat a unui intreg studio de filmare şi aparatura specifica pentru TVR Timişoara, seminţe in valoare de 275.000 DM pentru Universitatea de Ştiinţe Agricole, vehicule de transport persoane pentru Episcopia Romano-Catolica şi un autovehicul ambulanţa pentru spitalul din Deta.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.