Fostul sef al Politiei Timis trimis in judecata cu televizor cu tot

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 02.03.2015 17:37 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Timişoara au dispus trimiterea in judecata, sub control judiciar, a inculpatului POPESCU GHEORGHE, inspector şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş, la data savarşirii faptei, in sarcina caruia s-a reţinut savarşirea infracţiunii de primire de foloase necuvenite.

In rechizitoriul intocmit, procurorii au reţinut urmatoarea stare de fapt:

La inceputul anului 2012, inculpatul Popescu Gheorghe, in calitate de inspector şef al IPJ Timiş, dupa ce a aprobat raportul de mutare al unui subordonat de la o secţie de poliţie in cadrul unei alte structuri aflata in subordinea sa, a pretins de la acesta un televizor cu plasma, in considerarea aprobarii anterioare a transferului.

Astfel, la data de 09 martie 2012, poliţistul a achiziţionat un televizor, la preţul de 999,90 lei, pe care in aceeaşi zi l-a schimbat cu un altul ce avea o diagonala mai mare, in valoare de 1 699,90 lei, urmare a faptului ca inculpatul Popescu Gheorghe era nemulţumit de dimensiunile şi caracteristicile tehnice ale aparatului electronic respectiv.

La data de 28 ianuarie 2015, bunul pretins de inculpat şi remis acestuia, a fost ridicat de la domiciliul sau, ca urmare a efectuarii unei percheziţii domiciliare.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Timiş, cu propunere de a se menţine masura preventiva dispusa in cauza.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.