Fostul vicepresedinte de la Curtea de Apel Timisoara a fost eliberat. Din functie...

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 22.08.2013 13:12 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât eliberarea din funcţie a lui ŞERBAN NICOLAE CĂTĂLIN, judecător la Curtea de Apel Timişoara, condamnat definitiv la cinci ani de închisoare pentru trafic de influenţă de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ).
Prin decizia penală din 18 iunie, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât condamnarea lui Nicolae Cătălin Şerban la cinci ani închisoare, şi a soţiei acestuia, Mihaela Ramona Şerban, notar public, la trei ani închisoare cu suspendare sub supraveghere, pentru complicitate la trafic de influenţă, precum şi a celorlaţi inculpaţi din dosar.
Nicolae Cătălin Şerban a fost trimis în judecată de DNA, în aprilie 2012, pentru că, în calitate de judecător, cu funcţia de vicepreşedinte al Curţii de Apel Timişoara, a pretins de la doi cetăţeni sârbi, prin intermediul altor inculpaţi din dosar, suma de 60.000 euro, iar, în data de 14 martie 2012, a primit cu ajutorul acestora suma de 50.000 euro.
Banii au fost pretinşi şi primiţi de judecătorul Nicolae Cătălin Şerban care a lăsat să se înţeleagă că are influenţă asupra magistraţilor ce aveau spre soluţionare două dosare aflate în faza recursului pe rolul Curţii de Apel Timişoara, pentru a-i determina să respingă căile de atac formulate.
Suma de 50.000 de euro, reprezentând obiectul infracţiunii, a fost găsită în 15 martie 2012, în urma efectuării percheziţiei domiciliare la cabinetul notarial al soţiei sale. AGERPRES

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.