Fotopoveste cu toleranta si intoleranta

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 17.03.2013 15:26 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Asociaţia CRIES-Centrul de Resurse pentru Iniţiative Etice şi Solidare, în parteneriat cu Liceul de Arte Plastice si membrii Grupului Local de Actiune Timisoara, organizează luni, 18.03.2013, începând cu ora 18, la Librăria Cărtureşti, str. Mercy nr.7, la o dezbatere pe marginea expoziţiei de fotografie Toleranţă si Intoleranţă - o fotopoveste spusă de tineri din Timişoara.
Dezbaterea va fi pigmentată de imaginile propuse de elevii de la Liceul de Arte Plastice în cadrul primului proiect-pilot al Grupului Local de Acţiune Timişoara, desfăşurat sub dezideratul Împreună pentru un Teritoriu de Coresponsabilitate!
Această iniţiativă este dezvoltată ca parte a demersului Rolul dialogului social în dezvoltarea incluziunii sociale active şi are ca obiectiv principal promovarea toleranţei, respectului şi a politeţei în comunitatea timişoreană ca dimensiuni ale bunăstării sociale în orasul Timişoara.
Tot cu această ocazie va fi la lansat şi un concurs de fotografie, adresat exclusiv elevilor de la Liceul de la Arte Plastice care au fost principalii actori ai proiectului-pilot Toleranţă si Intoleranţă - o fotopoveste spusă de tineri din Timişoara.
Aceştia au realizat, în perioada 14-22 februarie 2013, o serie de instantanee pentru o fotopoveste care ne propune o incursiune vizuală într-o Timişoară în care se suprapun atitudini şi gesturi pline de toleranţă, bunăvoinţă şi compasiune cu reflexe ale discriminării, intoleranţei şi lipsei de respect faţă de semeni sau faţă de oraş.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.