Fotoreportaj transfrontalier cu unguri, sarbi si romani

Scris de Titus Balan | Publicat in 25.05.2014 19:04 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

In fiecare an, la ultimul sfarsit de saptamana din luna mai, la obeliscul Triplex Confinium, aflat la punctul de intalnire a granitelor dintre Ungaria, Romania si Serbia, se organizeaza Ziua Euroregiunii DKMT.
Cu aceasta ocazie, temporar, se deschid frontierele si, de regula, se intruneste adunarea generala, principalul organ de decizie a Cooperarii Regionale DKMT.
Adunarea generala este formata din conducatorii institutiilor administrative din regiune, si este organul de pregatire, coordonare si de decizie strategica a cooperarii.

Infiintata la Szeged, in data de 21 noiembrie 1997, Euroregiunea DKMT cuprinde judetele Bács-Kiskun, Békés si Csongrád (Ungaria), judetele Arad, Hunedoara, Caras-Severin si Timis (Romania) şi provincia autonoma Voivodina (Serbia).

Anul acesta, sedinta publica a Adunarii Generale a cooperarii euroregionale DKMT a avut loc la Hotelul Abigél din localitatea Kübekháza, dar şi şedinta comuna Romania, Ungaria, Serbia in cadrul euroregiunii DCMT, odata cu predarea preşedintiei euroregiunii de la partea maghiara la partea sarba.

 
 
 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.