Fratii Cristescu, umiliti public de primarul Nicolae Robu

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 29.11.2013 16:49 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Primarul Nicolae Robu a facut public topul primilor 10 datornici la taxe si impozite locale pe terenuri, cladiri si mijloace de transport, dintre principalii contributori persoane juridice.
Topul este condus de Coca-Cola HBC Romania SRL, care deţine 5 proprietaţi, dar cu siguranţa cei care au fost vizaţi in primul rand sunt fraţii Cristescu şi Bega Grup: Turism, Minerale, Invest, Tehnomet, situaţi pe locul secund al topului, cu 82 de proprietaţi la activ.
Pe podium se mai afla Timcon SA, care este in insolventa, cu cele 21 de proprietaţi.
Topul marilor datornici la bugetul local este:
1.Coca-Cola HBC Romania SRL - 8.035.700 de lei
2.Bega Grup: Turism, Minerale, Invest, Tehnomet - 3.926.163 de lei
3.Timcon SA (in insolventa) - 3.212.748 de lei
4.Prima Construct SA - 1.585.528 de lei
5.Valkiria Invest SRL - 1.261.271 de lei
6.Interporto Romania SRL - 1.006.804 lei
7.Monlandys SRL - 898.160 de lei
8.Ecosysteme SRL - 584.552 de lei
9.Uzinele Mecanice Timisoara SA - 239.596 de lei
10.IMRU SRL - 109.920 de lei

Ce spune Coca-Cola HBC Romania?

"Pentru ca in momentul de fata este pe rolul instantei un litigiu cu Directia Fiscala Timisoara pentru reevaluarea proprietatilor, dorim sa ne pastram dreptul a nu ne pronunta pana in momentul in care va exista o sentinta a institutiilor competente."

Nicolae Robu: Cifrele concrete nu reprezinta date corecte ale contribuabililor in cauza

Revenim asupra declaratiei de ieri privind datoriile unora dintre cei mai mari proprietari de terenuri si cladiri din Municipiul Timisoara, persoane juridice, care, pe cale de consecinta, sunt si cei mai mari contributori la bugetul local, cu urmatoarele precizari:
1. Informatia ca toti cei 10 proprietari de terenuri si cladiri au la ora actuala datorii la bugetul de stat a fost reverificata si este corecta.
2. Cifrele concrete comunicate ieri nu reprezinta date corecte ale contribuabililor in cauza, ca urmare a unor erori intervenite in procesul de centralizare a datelor. In realitate, unii dintre contribuabili au datorii mai mici sau chiar mult mai mici decat cele prezentate, dar, ele tot datorii se cheama si, prin urmare, contribuabilii au datoria, chiar obligatia, de a si le achita.
3. Confirmam datoria Bega Grup la nivelul anuntat de dl. Emil Cristescu.
4. Regretam eroarea intervenita in procesul de centralizare a datelor si ne cerem scuze pentru comiterea ei.
5. Ii asiguram pe contribuabilii nominalizati, ca si pe ceilalti si pe toti cetatenii ca demersul nostru a fost exclusiv unul menit sa asigure o mai buna colectare a taxelor si impozitelor locale, in contextul in care, din pacate, se dovedeste ca nivelul de constiinta al multor contribuabili lasa mult de dorit. Totodata, tinem sa multumim tuturor celor care, persoane fizice sau juridice, si-au facut datoria si, fara nicio presiune asupra lor, si-au achitat la timp toate darile.
Prof.univ.dr.ing. Nicolae Robu
PRIMARUL TIMISOAREI

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.