Frauda de milioane de lei la caminul de batrani de la Resita

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 19.12.2011 15:25 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Resita - Lucrătorii de la Serviciul de Investigarea Fraudelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraş-Severin au finalizat cercetările în dosarul penal referitor la frauda comisă la Căminul pentru persoane vârstnice Reşiţa.

Cercetările efectuate, pe parcursul a luni de zile, de către poliţişti au indicat faptul că în perioada anilor 2007 – 2010, învinuiţii G.OVIDIU, de 34 de ani şi G.JENICA, ambii angajaţi ai căminului, prin întocmirea în fals a unor state de plată au reuşit transferul unor importante sume de bani din conturile instituţiei în conturile personale.
Totodată bărbatul a efectuat în mod fictiv achiziţii publice de sisteme electronice, cumpărând de la diferite societăţi comerciale diverse bunuri care erau achitate din conturile căminului. Ordinele de plată pentru aceste bunuri au fost semnate de cei doi învinuiţi prin falsificarea semnăturilor conducerii unităţii. În realitate toate aceste bunuri nu au fost niciodată în patrimoniul instituţiei, acestea fiind însuşite în nume propriu de cei doi.
Prejudiciul total la bugetul de stat se ridică la suma de 2 447 917 lei.
Faţă de cei doi, poliţiştii au propus trimiterea în judecată pentru săvârşirea infracţiunilor de delapidare cu consecinţe deosebit de grave, fals intelectual şi uz de fals, fiind luată măsura reţinerii pentru 24 de ore, iar ulterior obligarea de a nu părăsi localitatea.
Pentru recuperarea prejudiciului organele de poliţie au aplicat sechestru penal pe bunurile ce aparţin celor doi (case, apartamente şi autoturisme).
Pentru infracţiunea de delapidare cu consecinţe deosebit de grave, Codul Penal prevede o pedeapsă privativă de libertate între 10 şi 20 de ani.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.