Frontiera din Moravita, tigari din Lituania, firma din Moldova, sediu din Serbia...

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 03.10.2013 10:24 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Poliţiştii de frontieră vamali au descoperit, într-un tir ce transporta conform documentelor de însoţire a mărfii ţigări din Letonia pentru o firmă din Republica Moldova cu sediul in Serbia, 550.000 pachete de ţigări susceptibile a fi contrafăcute.
Vineri, 27.09.2013, la Punctul de Trecere a Frontierei Moraviţa, s-a prezentat, pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, cetăţeanul lituanian Alvydas L., în vârstă de 44 ani, şofer al unui automarfar. Acesta transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, ţigări din Lituania pentru o firmă din Republica Moldova cu sediul în Serbia.
 Acţionând în baza unei analize de risc şi existând suspiciuni cu privire la documentele de însoţire a mărfii, dar şi cu privire la marfa transportată, poliţiştii de frontieră, împreună cu inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal Moraviţa şi cu sprijinul ofiţerilor specialişti din cadrul Serviciului de Combatere Migraţiei Ilegale şi a Infracţionalităţii Transfrontaliere din cadrul ITPF Timişoara, au efectuat un control amănunţit asupra mijlocului de transport.
Cu această ocazie au fost descoperite mai multe cutii din carton, ce conţineau 1.100 baxuri tigări (550.000 pachete ţigări) marca „Airlife”, susceptibile a aduce atingere asupra dreptului de proprietate intelectuală (lipsa înscrisurilor specifice produselor de marcă, a însemnelor de producător etc.).

În urma verificărilor efectuate la societăţile comerciale implicate în transportul de ţigări, a fost confirmat faptul că documentele de însoţire a mărfii fiind false.
În cadrul cercetărilor preliminare, şoferul a declarat că nu avea cunoştinţă de faptul că documentele de însoţire a mărfii sunt false şi bunurile transportate, a caror valoare pe piaţă se ridică la suma de aproximativ 6.600.000 lei, dacă ar fi originale, sunt susceptibile a fi contrafăcute.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.