FUMATORII nu se mai pot ascunde nici in GAURA PUBLICA de sarpe. ISU Timis amendeaza tot de la Sannicolau la Timisoara...

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 06.03.2017 15:17 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

In zilele de vineri şi sambata, personal din cadrul Inspecţiei de Prevenire a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţa „Banat” al judeţului Timiş, au efectuat controale mixte, impreuna cu poliţia, la operatori din categoria alimentaţie publica.

In acest sens, in localitatea Sannicolau Mare s-au efectuat 3 controale de prevenire, unde au fost constatate 11 nereguli, fiind aplicate doua amenzi in cuantum de 10.000 lei, ambele pentru asigurarea condiţiilor pentru fumat de catre administratorii operatorilor economici; de asemenea au fost aplicate 9 avertismente.

In Timişoara, au fost executate 5 controale de prevenire la care au fost aplicate doua avertismente şi o amenda in cuantum de 5.000 lei pentru neverificarea mijloacelor tehnice de aparare impotriva incendiilor.

ISU Banat reaminteşte ca prin Legea 15/2016 privind modificarea si completarea Legii nr. 349/2002 pentru prevenirea si combaterea efectelor consumului produselor din tutun SE INTERZICE FUMATUL IN TOATE SPATIILE PUBLICE INCHISE, SPATIILE INCHISE DE LA LOCUL DE MUNCA, mijloacele de transport in comun, locurile de joaca pentru copii, SE INTERZICE COMPLET FUMATUL IN UNITAŢILE SANITARE, DE INVATAMANT, precum şi cele destinate protecţiei şi asistenţei copilului, de stat si private.
Conform legii, nerespectarea de catre persoanele fizice a prevederilor se sancţioneaza cu amenda contravenţionala de la 100 lei la 500 lei iar nerespectarea de catre persoanele juridice a prevederilor  se sancţioneaza cu amenda contraventionala de 5.000 lei la prima abatere, cu amenda contraventionala de 10.000 lei şi cu sancţiunea complementara de suspendare a activitaţii pana la remedierea situaţiei care a dus la suspendarea activitatii la a doua abatere; savarsirea unei noi contraventii la aceasta lege se sanctioneaza cu amenda contravenţionala de 15.000 lei şi cu sancţiunea complementara de inchidere a unitaţii.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.