Gala de balet cu japonezii Risa Mochizuki si Takahiro Tsubo

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 24.10.2012 09:06 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Opera Naţională Română din Timişoara le dedică iubitorilor artei dansului un eveniment special, Gală de balet cu invitaţi din Japonia: Risa Mochizuki şi Takahiro Tsubo vor fi solişti ai spectacolului coregrafic de miercuri 24 octombrie 2012, de la ora 19.
Născută în anul 1991, Risa Mochizuki este absolventă a Şcolii de Balet din Kishibe, Japonia, iar în perioada 2009 – 2011 a fost angajată la Teatrul de Balet din Sibiu. Artista deţine un palmares impresionant de premii internaţionale: Locul I la Concursul de Dans din Nakano (2002) şi Premiul I la Concursul de Balet NBA (2003), Premiul Presei la Concursul de Dans din Saitama (2005), Locul II la Concursul Internaţional de Balet din New York, Locul II la Concursul Internaţional de Balet şi Dans Contemporan din Sibiu (2010), iar un an mai târziu a obţinut la acelaşi concurs Locul I.
Takahiro Tsubo s-a născut în anul 1990 şi este absolvent al Şcoli Regale de Balet din Antvers, Belgia. La fel ca partenera sa de dans, În perioada 2009 – 2011 a fost solist al Teatrului de Balet din Sibiu. Este laureatul unor competiţii internaţionale: Locul II la Competiţia Naţională de Balet din Japonia (2008), Locul III la Concursul Internaţional de Balet şi Dans Contemporan din Sibiu (2010) şi în anul 2011 a câştigat premiul I la acelaşi concurs.
Alături de balerinii timişoreni Manuela Ardelean, Cristina Romândaşu, Andreea Farcaş, Raisa Kadar, Alina Mihai, Suzana Vrânceanu, Irina Iordache, Coralia Niculescu, Alin Radu, Flavius Popa, Alexandru Pîntea, Cornel Bercea, Darius Agrima, Sergiu Anghel, Sergiu Bîtoancă, invitaţii japonezi vor dansa în spectacolul realizat în direcţia de scenă a coregrafei Carmen Cojocaru.
Programul galei cuprinde momente coregrafie din creaţia compozitorilor W.A.Mozart, Fr. Chopin, A. Adam, C.Pugni, R. Glière, G. Bizet, P. I. Ceaikovski, L. Minkus, S. Prokofiev.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.