Gala Premiilor UNITER vine (si) la Teatrul National din Timisoara

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 30.09.2016 22:16 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Anul viitor, Gala Premiilor UNITER va avea loc la Timişoara, pe  scena Teatrului Naţional. Acest fapt reprezinta o premiera in istoria Galei, care, in 2017, va marca cea de-a XXVI-a ediţie a sa. Anunţul a fost facut public vineri seara, pe scena Naţionalului, de catre managerul instituţiei, Ada Hausvater şi primarul Timişoarei, Nicolae Robu, in inchiderea Festivalului European al Spectacolului  Timişoara – Festival al Dramaturgiei Romaneşti, FEST-FDR2016.

„Pe 8 mai 2017, Gala Premiilor UNITER va avea loc la Timişoara, in Sala Mare a Teatrului Naţional, cu susţinerea Primariei”, a spus Ada Hausvater, managerul Teatrului Naţional. 

Gala, eveniment lansat in 1991 de preşedintele UNITER, Ion Caramitru, este unul dintre programele de referinţa ale Uniunii Teatrale din Romania, recompensand excelenţa in artele teatrale.       

Ideea de a aduce Gala Premiilor UNITER la Timişoara este o mai veche dorinţa a iniţiatorului ei.

„E un semn faptul ca reuşim sa facem aceasta gala la Timişoara in anul imediat urmator nominalizarii sale la titlul de Capitala Europeana a Culturii in 2021. Noi ne-am dorit acest lucru dinainte de a fi facut public titlul. Gala Premiilor UNITER a ieşit din Bucureşti pentru prima oara in 2007, la Sibiu, apoi a fost la Iaşi şi la Oradea, iar acum venim la Timişoara. Teatrul Naţional din Timişoara este nu numai  un monument  istoric, ci şi un teatru de tradiţie, şi, de asemenea, se afla in capitala unei regiuni romaneşti de tradiţie culturala şi multietnica majora. Nu in ultimul rand, Teatrul Naţional este incarcat cu reverberaţii in istoria recenta a Romaniei. Toate aceste elemente ar fi facut prezenţa Galei fireasca de mai demult, dar probabil ca acum a fost momentul potrivit. UNITER işi propune, prin insuşi statutul sau, sa sprijine creaţia şi noutatea in teatru, iar Naţionalul timişorean exceleaza in acest domeniu”, a punctat Ion Caramitru.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.