Gandeste global, actioneaza global si fii global

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 21.10.2014 13:35 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultura Timiş, in parteneriat cu Ambasada Statelor Unite ale Americii la Bucuresti, organizeaza in data de 22 octombrie 2014, intre orele 11 – 13.30, in Sala C.E.D.O. a sediului CCIAT din Piaţa Victoriei nr.3, seminarul cu tema Parteneriatul Transatlantic SUA-UE (TTIP), o noua oportunitate pentru oamenii de afaceri romani, in viziunea Elenei Bryan, consilier superior al Misiunii USA pentru UE.
Invitat special al CCIAT, Elena Bryan este o foarte buna cunoscatoare a mecanismelor de piaţa şi instituţionale, cu o vasta experienţa in aspecte de comerţ exterior şi dezvoltare.
A facut parte din echipa de negociere a mai multor acorduri de liber schimb, inclusiv parteneriatul transatlantic.
Timp de mai mulţi ani, a lucrat la acordurile GATT şi WTO.
In condiţiile in care Romania este o piaţa noua şi in continua dezvoltare pentru potenţiale afaceri, se foloseste metoda “gandeşte global, acţioneaza global şi fii global”, pentru a promova mecanismele comerciale UE/SUA sau Parteneriatul Transatlantic pentru Comerţ şi Investiţii (TTIP).
TTIP este un acord de liber schimb in curs de negociere intre SUA şi Uniunea Europeana ce are ca scop indepartarea barierelor comerciale in majoritatea sectoarelor economice, in vederea realizarii unui schimb comercial mai facil intre ţarile UE şi SUA.
Parteneriatul va crea noi oportunitaţi, atat in Statele Unite cat şi in UE,  deosebit de valoroase pentru IMM-uri, avand in vedere faptul ca barierele comerciale au tendinţa de a impovara in mod disproporţionat firmele mai mici care au mai puţine resurse decat firmele mari, pentru a le depaşi.  
Potrivit unui material realizat de Consiliul de Export, in urma semnarii TTIP, IMM-urile vor beneficia de o serie de avantaje, precum scutiri de taxe vamale, eliminarea unor bariere netarifare şi imbunataţirea accesului pe piaţa achiziţiilor publice.
Participarea la eveniment este gratuita, pe baza invitaţiei CCIAT.
Informaţii suplimentare la tel: 0374160904, e-mail: cnitu@cciat.ro, Catalina CULDA – consultant cameral.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.